• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Najvažniji igrači ostaju u Partizanu

U Partizanu još ne žele da razmišljaju o Ligi šampiona, dok ne odbrane i Kup Srbije. Ivan Tomić kaže da će kostur tima biti sačuvan.

 Tomić: Najvažniji igrači ostaju u Partizanu Izvor: MONDO

Ponosan i staložen kao i obično djelovao je direktor Partizana Ivan Tomić i dok se obraćao predstavnicima medija na konferenciji za novinare, na kojoj je sumirao utiske iz dosadašnjeg dijela sezone u kojoj su crno-bijeli odbranili titulu.

Sportski direktor Partizana insistira da se Liga šampiona još ne pominje u planovima i traži od igrača da se skoncetrišu na kup. Tomić kaže da neće biti velike kupovine u predstojećem prelaznom roku, da će najvažniji igrači ostati, i ističe da Partizan finansijski dobro stoji i da dobro funkcioniše. Za crno-bijele i dalje je najznačajnije da nove igrače dobijaju iz svoje škole.

"Svi u klubu smo prezadovoljni odnosom ekipe prema obavezama, rezultatima i statističkim podacima. Imamo razloga da vjerujemo da smo na pravom putu, ali apsolutno nismo sve završili. Imamo još jedan cilj pred nama. Nećemo dozvoliti da nas hvalospjevi uljuljkaju i da propustimo šansu da budemo prva generacija koja je odbranila 'duplu krunu'", rekao je Tomić.

Kaže se da je uvijek teže odbraniti nego osvojiti tron. Partizan je, ipak, sa znatno većom bodovnom razlikom stuigao do 21. titule nego od prethodne.

"Stiče se utisak da nam je sada bilo lakše, jer je bodovna prednost veća, ali svaka nova titula je uvijek draža od prethodne", kaže Tomić.

Tomić nema dilemu na pitanje u čemu je razlika između Partizana i njegovih konkurenata. "Iskustvo, mladost i potencijal su u timu ukombinovani na najbolji mogući način. Pored toga, atmosfera iz svlačionice se prenijela na cio klub, u kojem, u poslednje vrijeme, vlada pozitivna energija".

Partizan je razliku povećao na proljeće iako je zimus prodao jednog do važnijih igrača, Zorana Tošića u Mančester junajted.

"Trudimo se da odlazaka bude što manje. Neminovnost je, međutim, ne samo u Partizanu, nego u svim srpskim klubovima, da se najbolji igrači prodaju kako bi klubovi preživjeli. Razlika je u tome što smo mi u situaciji da prodamo samo jednog igrača i da tako živimo bezbrižno šest mjeseci bez dugovanja prema ekipi. U izuzetno teškim vremenima funkcionišemo bez problema".

Tomić ne želi zasluge samo za sebe u kreiranju šampionskog tima, koji već dvije godine dominira u srbiji.

"Neću da budem pretenciozan, bilo je i pogodaka i promašaja u prelaznim rokovima, a biće ih sigurno još. Važno je da nam je omladinska škola baza i da daje sjajne rezultate. Primjera radi, u Čačku smo protiv Borca u jednom trenutku od 11 igrača na terenu imali petoricu iz sopstvene škole. Trudićemo se da taj broj u budućnosti uvećamo".

Koliko god Tomić izbjegavao priču o prelaznom roku i novom pokušaju juriša na Ligu šampiona, ona je neizbježna u trenutku kada crno-bijeli slave novu titulu.

Upitan koliko Patizan treba da bude jači kada počnu kvalifikacije za LŠ da bi se domogao evropske elite, direktor Partizana je odgovorio: "Još dva, tri mjeseca iskustva. Ne kažem da nećemo dovesti nijednog novog igrača, ali snaga je u tome što je kostur tima na okupu dvije godine, a do početka priprema će odigrati još nekoliko utakmica i proći pripreme".

Novi sistem kvalifikacija za LŠ skatiće Partizanu pripreme, ali će mu olakšati put do krajnjeg cilja. "Naravno da će biti lakše, ali to ne znači da nećemo imati jake protivnike, naročito u poslednjem krugu kada bismo za rivale mogli da dobijemo ekipe koje se takmiče u znatno jačim ligama od naše. Ipak, sa njima možemo da se nadigravamo i imamo pravo da gajimo nadu".

Tomić tvrdi da će ključni igrači biti zadržani iako ne želi da govori o imenima.

"Postoji srž ekipe koju ni po koju cijenu nećemo prodati. Ne bih nikoga izdvajao iz kolektiva, ali ne želimo da se oslabimo pred važne utakmice i da se odreknemo nekoga ko nosi veliku težinu, ne samo na terenu nego i u svlačionici".

Prvi operativac u Humskoj 1 nagovijestio je da će tokom predstojećeg prelaznog roka dovesti igrače, uglavnom iz Srbije, od kojih očekuje da se u dogledno vrijeme izbore za mjesto u prvom timu.

"Dovešćemo maksimum trojicu, četvoricu, možda i manje. Pratimo šta se dešava u srpskim ligama i tražimo mlade igrače. Nećemo se bazirati da odmah pojačamo igrački kadar, jer ono što imamo dovoljno je kvalitetno ne samo za borbe na domaćim frontovima", rekao je Tomić i dodao da neće dovoditi strance, izuzev onih koji su već u Teleoptiku.

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC