• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stop strancima, naprijed talenti

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ocijenio je da bi broj stranaca u srpskom fudbalu svakako trebalo ograničiti.

 Stop strancima, naprijed talenti  Izvor: MONDO

Odbor za hitna pitanja predlaže da od sezone 2010/2011. u jednom superligaškom timu može da bude najviše pet stranaca, a od sezone 2011/2012. taj broj bi se smanjio na četiri. Takođe, u klubovima Prve lige Srbije od sezone 2010/2011. moglo bi da igra najviše po dva stranca.

Ovaj prijedlog je nešto blaži nego stava Stručnog odbora koji je ranije procijenio da bi broj stranaca trebalo ograničiti na četiri (od sezone 2010/11.) i tri (od sezone 2011/12.).

Inače, prvi koji je pričao o ograničavanju broja stranaca u srpskom fudbalu bio je upravo sadašnji predsjednik FSS, koji je na kraju prošle godine pozvao klubove da daju više šanse talentovanim klincima iz Srbije, a ne da kupuju nekvalitetne fudbalere iz inostranstva.

"Da li naši klubovi treba da uvoze 'polovne automobile', a naše najbolje mlade generacije nemaju priliku da igraju u svojim klubovima", zapitao se Karadžić tada i nastavio: "Za 300.000-400.000 evra ne možete da dobijete dobrog igrača na svjetskoj fudbalskoj pijaci. Zato mislim da treba da slijedimo primer Holandije koja se okrenula radu sa mlađim kategorijama i iz omladinskih škola dobija najbolje igrače. Ovo je prijedlog klubovima i trenerima da naprave analizu, ali i ujedno put da stanemo na put belosvjetskim menadžerima koji žive od prodaje te naše djece".

Karadžić je tokom posjete Novom Sadu u utorak izjavio da je "prošlo vrijeme nekontrolisanog dovođenja igrača iz inostranstva".

"Isto tako, prošlo je i vrijeme zablude da ćemo jeftino da dovedemo nekog Brazilca ili Argentinca, a onda ga skupo platiti nekom klubu sa Zapada. Portugalski ili engleski klubovi ga neće kupiti iz Srbije", rekao je predsjednik FSS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC