• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kampanja: Dodijelimo Gigsu titulu viteza

U Velikoj Britaniji je pokrenuta kampanja da se Rajanu Gigsu, velškom fudbaleru i legendi Mančester junajteda dodijeli titula viteza.

 Kampanja: Dodijelimo Gigsu titulu viteza  Izvor: MONDO

Kampanja da se tridesetpetogodišnjem Gigsu, proglašenog za najboljeg igrača Engleske u tekućem prvenstvu, dodijeli titula sera pokrenuta je na Internetu, a glas podrške inicijativi može svako dati na jednom od brojnih nezvaničnih fan sajtova Mančester junajteda www.mustbered.com.

Urednici ovog portala naglašavaju da je Gigs najnagrađivaniji igrač u engleskoj fudbalskoj istoriji.

Strijelac je čarobnog gola protiv Arsenala u polufinalu FA kupa 1999. Odigrao je više utakmica nego bilo koji drugi fudbaler Mančestera (protiv Arsenala u Ligi šampiona upisaće 800 nastupa).

On je naročito cijenjen i po tome što nikada nije dobio crveni karton u klupskom dresu.

Organizatori incijative su naveli i da je aktivno učestvovao u kampanjama protiv upotrebe mina i rasizma, da je uzoran suprug i otac i da nikad nije našao u novinama "iz pogrešnih razloga".

Potpisi podrške, pored ljudi sa Ostrva, stižu iz Australije, Brazila, Indije, Pakistana, Singapura, Venecuele, Urugvaja, Čilea, Slovenije, Italije, Švedske, Srbije, SAD…

Gigs je titulu fudbalera godine, u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske, dobio tokom 18. sezone u Mančesteru, u kojoj je bio starter samo 12 puta, ali su njegove ukupne zasluge u dresu "crvenih đavola" nemjerljive.

Za dodjelu titule viteza Gigsu založio se i njegov dugogodišnji učitelj ser Aleks Ferguson, koji ga je sa 14 godina doveo u moćni engleski klub.

Legendarni škotski trener je još ranije naglašavao da je velški čarobnjak zaslužio titulu sera.

"Taj čovjek je osvojio sve što se može osvojiti u fudbalu, a za sve to vrijeme se ophodio kao pravi gospodin".

U kampanju da se Gigsu dodijeli viteška titula uključili su se i političari, kako vladajući laburisti tako i opozicioni konzervativci.

Gigsu je kraljica Elizabeta II u decembru 2007. dodijelila Orden Britanske imperija za zasluge u sportu.

Gigs je u februaru produžio ugovor sa klubom do juna 2010, iako je nagađano da bi na kraju sezone mogao da završi karijeru.

On je za Mančester postigao 148 golova, osam puta je biran za člana idealne postave Premijer lige i postao član Engleske fudbalske kuće slavnih 2005.

Njegove trofeje je teško nabrojati. Ove sezone se bori za 11. titulu prvaka Engleske, FA kup je osvajao četiri, a Liga kup tri puta. Ima po dvije titule prvaka Evrope i svijeta i jedan Super kup Evrope.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC