• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter: U Zvezdu poslije privatizacije. Možda.

Srpski biznismen Filip Cepter ući će u Fudbalski klub Crvena zvezda tek kada bude moguća privatizacija.

 Cepter: U Zvezdu poslije privatizacije. Možda.  Izvor: MONDO

"Već sam rekao da neću ući u upravu Zvezde prije nego što privatizacija bude moguća. Dakle, samo ako ja budem bio šef cijele parade", istakao je Cepter, nakon što je njegov predstavnik Filip Krajičninović razgovarao u srijedu sa odlazećim rukovodstvom Crvene zvezde o sponzorstvu tog fudbalskog kluba.

Cepter je istakao da i pored ostavki kompletne uprave crveno-bijelih nije odustao od namjere da kao sponzor investira u Zvezdu, ali je upozorio da bi dogovor mogao da propadne zbog teške situacije u klubu.

"Kompanija 'Cepter' se još ranije izjasnila da želi da sponzoriše fudbalski klub Crvena zvezda. Ipak, sve pod pretpostavkom da Zvezda igra, a ne da bankrotira. A i imperije su propadale, a kamoli fudbalski klubovi", rekao je Cepter.

Mediji su ranije pisali da je Cepter voljan da Zvezdi za trogodišnji sponzorski ugovor, po kome bi "crveno-bijeli" na dresovima nosili ime njegove kompanije, isplati 1,5 miliona evra. Uprava kluba potom je napustila Zvezdu i javno pozvala Ceptera da preuzme brigu o njemu.

Cepter je, ipak, odbio tu ponudu.

"O nekom navodnom mom sastanku sa upravom kluba čitao sam u novinama. Istina je da smo tek danas dobili poziv za sastanak. To je u Srbiji standardni način organizacije. Misli se samo danas za danas", dodao je on.

Direktor Sportskog fonda "Cepter" Filip Krajčinović rekao je poslije sastanka sa predstavnicima Zvezde je rekao da će razgovori o sponzorstvu biti nastavljeni tek poslije 8. juna kada bude formirano novo rukovodstvo.

Do tada, neće biti nove runde pregovora, jer klub vodi tročlana komisija i prema tome, ne zna se ko bi trebalo da predstavlja Crvenu zvezdu na razgovorima.

Sportski fond "Cepter" objavio je tokom dana saopštenje u kojem je naveo da se o sponzorskom ugovoru ne može pregovarati sa upravom u ostavci.

"Da bi bio sklopljen sponzorski ugovor, potrebno je da se ispune određeni preduslovi, koji podrazumjevaju prije svega konsolidaciju rukovodstva Zvezde. U pregovore se može ući samo sa legitimno izabranim rukovodstvom, dakle po okončanju klupske Skupštine i izbora svih organa", navodi se u saopštenju.

Fond je takođe istakao da Cepter "nema nikakvu ambiciju, niti potrebu da učestvuje u rukovođenju klubom, niti u ovom trenutku razmišlja o njegovoj privatizaciji.

Cepterovi predstavnici su, takođe, izrazili nezadovoljstvo zbog pokušaja da odlazeća uprava Zvezde sastanak zakaže preko medija "bez dogovora, saglasnosti i u trenutku kada se Cepter ne nalazi u Beogradu".

Razlog Krajčinovićevog odlaska u Zvezdu i jeste želja da se prekine dalja "zloupotreba imena gospodina Ceptera", koji je potvrdio da je poziv za sastanak za rukovodstvom crveno-bijelih dobio tek danas.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC