• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mančesteru pobjeda uz uzdahe

Fudbaleri Mančester junajteda putovaće u London sa minimalnom prednošću iz prve utakmice polufinala Lige šampiona sa Arsenalom - 1:0 (1:0).

 LŠ: Mančesteru pobjeda uz uzdahe Izvor: MONDO

Jedini gol postigao je Irac Džon O’Šej, koji je poslije kornera u 17. minutu ostao usamljen kod desne stative i sa sedam-osam metara "zakucao" loptu pod prečku.

U tom trenutku je bilo teško pretpostaviti da će se meč završiti rezultatom 1:0, ali dogodilo se upravo to. Mančester je igrao mnogo bolje, stvarao šanse, naročito u prvih 45 minuta.

Odnos upućenih šuteva - ukupno 14:5, a 8:1 u okvir gola - jasno govori o nadmoći aktuelnih šampiona Evrope. Ali što zaslugom golmana Manuela Almunije, što zahvaljujući sreći, Arsenal je uspio da se izvuče sa Old Traforda sa realnim izgledima da na svom stadionu napravi iznenađenje.

Menadžer gostiju Arsen Venger nije mogao da računa na četvoricu standardnih prvotimaca.

Van Persi je nedostajao da se poveže koji pas više na polovini protivnika i ozbiljnije ugrozi gol. Izostanak Galasa, Klišija i Ebuea osetio se u odbrani i duel igri. Bez obzira na sve hendikepe, bilo je nevjerovatno kako Arsenal nije mogao da se izvuče iz podređenog položaja.

Da je Bojan Krkić u finišu utakmice donio Barseloni pobjedu nad Čelsijem, Katalonci bi pred revanš imali istu prednost kao Junajted.

Ali dok je duel na Nou Kampu bio definicija prvog polufinalnog meča Lige šampiona, u Mančesteru su se borili David i Golijat. I Golijat je izgubio, ali ipak odolio, s obzirom na to da tek slijedi 90 minuta na njegovom bunjištu.

Kanonada je počela poslije samo 75 sekundi, kada je centrirao Daren Flečer, a Almunija paradom unazad uspeo da iz ugla izvadi lob Vejna Runija. Karlos Tevez je u 17. minutu tukao na isto mjesto, samo nogom, ali je Španac zaustavio njegov šut sa samo pet metara.

Uslijedio je korner, poslije kojeg je Mančester došao u vođstvo. Flečer je prihvatio loptu na lijevom boku, vratio je na suprotnu stranu, gdje su neobjašnjivo sami čekali Kristijano Ronaldo, Tevez i O’Šej. Situacija je htela da stameni defanzivac završi akciju i on je to učinio u stilu rasnih napadača - poslao je loptu pod prečku, neodbranjivo, 1:0!

Mančester je po istom principu udario u 29. minutu, kada je Almunija ukrotio pokušaje Ronalda glavom iz neposredne blizine, pa nogom sa petnaestak metara.

Prethodno je Sesk Fabregas uputio prvi i jedini udarac u okvir Van der Sarovog gola, pa čak je i taj šut bio bezopasan...

Prečka Ronalda, ofsajd Gigsa...

Iako je nastavio da "plete mrežu", Junajted između 30. i 70. minuta nije imao stoprocentnih prilika. Stalno su "crveni đavoli" bili tu negdje, ali Arsenal je uz velike muke uspjevao da se sačuva.

Kako je vrieme odmicalo, domaći tim je pokazivao znake frustracije što rezultat nije ubjedljiviji. Aleks Ferguson je to prepoznao i pokušao da uvođenjem Berbatova i Gigsa, umesto Teveza i Andersona, dobije na oštrini u završnici.

Kristijano Ronaldo je podsjetio na gol u revanš utakmici sa Portom, kada je povukao loptu napred i sa 25 metara "odapeo" šut koji ni raspoloženi Almunija ne bi imao šanse da zaustavi. Kada je i on bio savladan, u pomoć Arsenalu pristigla je - prečka.

Centaršut Gigsa u 75. minutu ispred Berbatova je izbio Mikael Silvestre, da bi veteran iz Velsa tri minuta kasnije postigao gol, koji je poništen zbog diskutabilne ofsajd pozicije.

Kako to obično biva, slabiji tim mogao je da izjednači poslije prekida.

Do centrirane lopte stigao je visoki Danac Niklas Bentner, ali nije uspio da je pošalje u nebranjenu mrežu. Van der Sar je zaplivao u prazno, inače odlični Nemanja Vidić nije uspeo da zahvati loptu, dok je Rio Ferdinand u buketu igrača završio na zemlji i morao da napusti igru zbog nagnječenih rebara.

I u toj situaciji se vidjelo da ovo nije bilo veče Mančester junajteda, uprkos pobjedi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC