• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Trokorak Intera, vaskrs Ređine

Aktuelni šampion savladao Lacio (2:0) i približio se novoj tituli. Ređina pobedila u Bolonji - 2:1.

 SERIJA A: Trokorak Intera, vaskrs Ređine Izvor: MONDO

Lacio nije pobijedio Inter ni u 15 uzastopnoj utakmici (ako se računa i Kup). Tim Žozea Murinja je golovima Zlatana Ibrahimovića i Salija Muntarija ostvario 23. prvenstvenu pobjedu.

"Neroazuri" su načinili još jedan trokorak ka novoj titulu prvaka Italije. Poslije tri meča bez pobjede, osvojili su cijeli plijen i pobjegli gradskom rivalu, drugoplasiranom Milanu čak deset bodova, doduše, uz utakmicu više.

Odolijevali su gosti iz Rima do 58. minuta, a onda ih je načeo Ibrahimović. To je bio početak kraja nadanja igrača Lacija da mogu da načine iznenađenje. Muntari im je u 70. minutu zapečatio sudbinu.

Pobjedom u Bolonji (2:1), Ređina stigla pretposlednji Leće i umiješala se u borbu za opstanak.

Donedavno prežaljena Ređina ponovo je u igri za opstanak u Seriji A.

Poslije 18 utakmica bez pobjede, "fenjeraš" iz Ređo Kalabrije je bio otpisan, a onda je savladao Atalantu u gostima (1:0), remizirao sa Juventusom (2:2) iako je vodio dva puta, a sada su izabranici Nevija Orlandija slavili u Bolonji - 2:1.

Tako su se izjednačili sa pretposlednjim Lećeom, sa 27 bodova, dva manje od Bolonje. Prvi tim u "sigurnoj zoni" je Torino, koji nije nedostižan, jer ima 30 bodova.

A Leće i Torino u nedelju imaju teška gostovanja, Juventusu i Fiorentini.

Bolonja se u prošlom kolu trgla, pobijedila je Đenovu (2:0) poslije pet uzastopnih poraza, a sada je doživjela novi šok.

Brienca je u finišu prvog poluvremena iskoristio neuspjelu ofsajd zamku domaće odbrane i šokirao navijače na Renato D'Alari - 0:1. Tek što su se akteri meča vratili sa odmora, isto je učinio i Bareto, prelijepim golom sa 25 metara.

Igrači Bolonje nisu imali ni sreće. Cijelo drugo poluvrijeme su napadali i dva puta pogodili okvir gola, a počasni pogodak je stigao prekasno, u 87. minutu. Moras je iz neposredne blizine zakucao loptu u gostujuću mrežu - 1:2.

Fudbaler Ređine Kosta neće po lijepom pamtiti meč u Bolonji. Poslije naizgled bezazlenog vazdušnog duela sa protivničkim igračem, pao je na zemlju u besjvesnom stanju. Poslije ljekarske intervencije se probudio, pa je odnešen sa terena.

Serija A, 34. kolo:

Bolonja - Ređina 1:2
/Moras 87 - Brienca 40, Bareto 46/

Inter - Lacio 2:0
/Ibrahimović 58, Muntari 70/

Nedelja, 15.00:

Katanija - Milan
Juventus - Leće
Fiorentina - Torino
Roma - Kjevo
Palermo - Kaljari
Sijena - Napoli
Udineze - Atalanta

Đenova - Sampdorija 20.30

TABELA: Inter /+1/ 77, Milan 67, Juventus 65, Fiorentina 58, Đenova 57, Roma 52, Palermo 49, Kaljari 49, Lacio /+1/ 47, Udineze 45, Atalanta 44, Napoli 42, Sampdorija 41, Katanija 40, Sijena 37, Kjevo 31, Torino 30, Bolonja /+1/ 29, Leće 27, Ređina /+1/ 27.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC