• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Najsrećniji dan u životu

Barsa je načinila važan korak ka tituli. Katalonci su slavili, dok su Madriđani priznali da su izgubili trku za trofej.

 Gvardiola: Najsrećniji dan u životu Izvor: MONDO

Barselona je pokorila Madrid u subotu uveče, savladavši najljućeg rivala Real sa 6:2 na "Santjago Bernabeu" i tako stigla na korak od šampionske titule u Primeri.

Iako je poslije problema sa povredama u Ligi šampiona izgledalo da će Katalonci imati muke oko sastava tima za "El klasiko", trener Pepe Gvardiola uspio je ne samo da oporavi umornu ekipu, već da "kraljevskom klubu" očita najtežu lekciju ikada u duelima sa Barsom.

"Ovo je nasrećniji dan u mom životu, jer smo odigrali fantastično i usrećili mnogo ljudi. Jedino što možete da uradite na Bernabeu je da budete hrabri i vjerujete u pobjedu. Veoma sam srećan i ponosan što je moj tim igrao upravo tako. Nikada nije lako upisati pobjedu u Madridu, ali mi smo vjerovali da možemo toda uradimo bili smo dosljedni svojoj filozofiji igranja. Divim se svojim igračima zbog hrabrosti, kao i konstantnom borbom sa pritiskom, koju su dobili", izjavio je Gvardiola, napomenuvši da će im pobjeda u Madridu "dati krila" pred revanš meč polufinala na Stamford Bridžu protiv Čelsija.

Gvardiola, koji je i u Barseloni u decembru u prvom meču sezone, priredio taktiku, koju Real nije mogao da "pročita", imao je samo riječi hvale na račun najvećeg rivala.

"Čestitam Realu. Mi smo sada na korak od titule, a jedino nas je ovako velika ekipa kao što je Real, spriječila da uradimo mnogo ranije", dodao je trener katalonskog tima.

Leo Mesi poslije nekoliko ne baš briljantnih partija, Realu je smjestio dva gola.

"Imali smo veliki motiv, jer smo znali da nam pobjeda praktično donosi titulu. Prošle godine smo mi patili, a ove godine se situacija promijenila", istakao je Argentinac, koji je loptu iza Kasiljesovih leđa smjestio u 36. i 75. minutu meča.

Kapiten Barselone Karles Pujol nije krio sreću poslije važnog trijumfa, ali je za razliku od većine svojih saigrača "spustio loptu". Pujol je istakao da do trofeja mora još da se igra.

"Ovo je za nas veoma veoma važna pobjeda, naročito jer smo je ostvarili protiv najljućeg rivala. Nismo osvojili titulu, ali smo napravili veliki korak ka njoj. Pred nama je još nekoliko važnih mečeva do konačnog cilja i maksimalno ćemo se potruditi da ih riješimo pozitivno", rekao je Pujol, ne skrivajući da je u svlačionici poslije pobjede bilo pravo ludilo.

Tijeri Anri bio je kratak u komentaru meča.

"Poslije sve ga što se desilo prošle godine, željeli smo da napravimo nešto važno za navijače i uspjeli smo u tome. Ostvarili smo pobjedu pravilnim razmišljanjem", rekao je Anri.

Žerar Pike dotukao je domaći tim šestim pogotkom Barse u 83. minutu.

"Ispisali smo istoriju, jer smo ostvarili pobjedu koje će se naši navijači uvijek sjećati, kao one 1974. godine, kada je u Madridu bilo 5:0", rekao je Francuz.

Igrači Reala: Skidamo kapu


Kapiten Reala Raul Gonzales poslije teškog poraza mogao je samo da čestita rivalu na zasluženoj pobjedi.

"Skidam kapu Barseloni jer su bili bolji i zasluženo su osvojili tri boda. Barsa je jednostavno držala konce igre, napravila preokret i kontrolisala igru, a kada imaju loptu onda su ekipa koju pratično ne možeš da zaustaviš".

"Igrali su bez greške, a mi smo se osjećali nemoćno. Borili smo se koliko smo mogli, ali smo doživjeli poraz koji veoma boli. Rastužili smo i navijače, ali shvataju da je fudbal takva igra", istakao je Raul i naglasio da je trofej sada praktično u Barsinim rukama i da "sami kontrolišu svoju sudbinu".

Iker Kasiljas primio je pola tuceta golova, a zatim objasnio da protiv ekipa kao što je Barsa, nije moglo bolje.

"Barsa je fantastičan tim i time je sve rečeno. Navijači od nas uvijek traže maksimum i mi se trudimo, ali protiv Barselone to se ne može. Tužan sam jer smo doživjeli ubjedljiv poraz, iako smo se žestoko trudili na terenu. Oni su imali drugačiji plan i nismo uspjeli da promijenimo", iskren je bio Kasiljas.

Gabrijel Hance je rekao da ga je poraz mnogo zabolio.

"Ovaj poraz nas mnogo više boli, jer je odnio sa sobom sav trud tokom sezone i sve što smo naporno radili. Ipak, doživjeli smo od ekipe koja je bila mnogo raspoloženija i koja se mnogo bolje izborila sa pritiskom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC