• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul u igri, Njukasl u "bunaru"

Liverpul lakše od očekivanog savladao Njukasl (3:0) i ostao u igri za titulu. "Svrakama" za opstanak u Premijer ligi treba čudo.

 PREMIJER: Liverpul u igri, Njukasl u "bunaru" Izvor: MONDO

Iako je meč 34. kola između Liverpula i Njukasla najavljen kao "biti ili ne biti" za obe ekipe, domaćin je lakše od očekivanog stigao do pobjede (3:0) i ostao u trci za titulu u engleskoj Premijer ligi.

Tim sa Enfilda je pogocima Josija Benajuna, Dirka Kujta i Lukaša stigao na tri boda manje od lidera Mančester junajteda, koji ima i utakmicu manje i za nijansu lakši raspored u finišu šampionata.

Sa druge strane, "svrake" nisu okusile slast pobjede i na petom meču zaredom, otkako je tim preuzeo legendarni engleski golgeter Alan Širer, i do kraja će im trebati čudo da izbore opstanak u elitnom društvu.

Malo sreće trebaće i ekipi Rafe Beniteza da osvoji prvu titulu od 1990. godine, obzirom da će morati da pobijede u poslednje tri utakmice – u gostima protiv Vest Hema i Vest Bromvič Albiona, te na "Enfildu" protiv Totenhema. Naravno, moraju se nadati kiksu aktuelnih prvaka u mančesterskom derbiju (Junajted - Siti) narednog vikenda ili na mečevima sa Viganom, Arsenalom i Halom.

Menadžer Čelsija Gus Hidink priznao je da njegov tim sve karte baca u Ligu šampiona i revanš meč polufinala protiv Barselone, ali ukoliko se londonskim "plavcima" ukaže šansa za titulu, teško da će je propustiti. Do kraja, Čelsi igra u gostima sa Arsenalom i Sanderlendom, te dočekuje Blekburn.

Od samog početka nedeljnog susreta na Enfildu, vidjelo se da Liverpul želi što prije da osigura tri boda. Stiven Džerard, povratnik u ekipu poslije skoro mjesec dana pauze zbog povrede, u prvih 15. minuta dalekometnim šutevima dobro je zagrijao dlanove Stiva Harpera.

Isti igrač kreirao je vođstvo u 22. minutu. Centrirao je u kazneni prostor, Dirk Kujt se poslije greške odbrane gostiju dokopao lopte i zavrnuo na peterac, gdje je Josi Benajun iz doduše sumnjive ofsajd pozicije, sproveo u praznu mrežu – 1:0.

Zastavica pomoćnog sudije ostala je spuštena, pa je Izraelac proslavio sedmi ovosezonski pogodak u Premijer ligi.

Šest minuta kasnije, ponovo je kapiten Džerard iz kornera u "trepavicu" pogodio Kujta, a Holanđanin se u padu samo "poklonio" - 2:0. Lukaš je u finišu stavio tačku na pobjedu, koja je mogla biti i repriza prošlogodišnje "petarde" sa Sent Džejms parka (5:1), ali je sjajne udarce Ćabija Alonsa (dva puta) i Džerarda zaustavila prečka.

Do kraja meča, viđena su još dva interesantna detalja – crveni karton lošeg dečka engleskog fudbala Džoija Bartona, koji je bespotrebno kod kornera, sa dvije noge pokupio Alonsa, te ulazak nekada legende Liverpula Majkla Ovena sa klupe za rezerve Njukasla.

Birmingem se vratio u Premijer ligu

U posljednjem kolu takmičenja u Čempionšipu, Birmingem je pobijedio Reding rezultatom 2:1 i poslije samo jedne sezone vratio se u Premijer ligu.

Prije Birmingema, plasman u elitnu diviziju obezbijedio je Vulverhempton, a treći premijerligaš postaće najuspešniji tim iz plej-ofa u kome će igrati Šefild junajted, Reding, Barnli i Preston.

U polufinalu baraža igraće Šefild junajted - Preston i Reding - Barnli. Finale će biti odigrano na Vembliju 25. maja.

Premijer Liga 35. kolo:

Liverpul – Njukasl 3:0
(Benajun 22, Kujt 28, Lukaš 87)

Sanderlend - Everton 0:2
(Pienar 48, Felaini 71)

U ponedeljak:

Aston Vila - Hal

U SUBOTU:

Midlzbro - Mančester Junajted 0:2
(Gigs 26, Park 51)

Čelsi – Fulam 3:1
(Anelka 1, Maluda 10, Drogba 53 - Nevland 4)

Mančester siti – Blekburn 3:1
(Saisedo 27, Robinjo 34, Elano 45p - Endrjuz 66)

Portsmut – Arsenal 0:3
(Bendtner 13, 41p, Vela 56)

Stouk - Vest Hem 0:1
(Tristan 33)

Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:0
(Dzenas 43)

Vigan – Bolton 0:0

Tabela: Mančester Junajted (-1) 80, Liverpul 77, Čelsi 74, Arsenal 68, Everton 56, Aston Vila (-1) 55, Vest Hem 48, Mančester siti 47, Totenhem 47, Fulam 47, Vigan (-1) 42, Stouk 39, Bolton 39, Portsmut 38, Blekburn 37, Sanderlend 35, Hal (-1) 34, Midlzbro 31, Njukasl 31, VBA 28.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC