• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA:Opšta mobilizacija! Pomaže i Aca Lukas

Bivši fudbaleri Crvene zvezde odazvali se na poziv navijača na svojevrsnu mobilizaciju u nadi da će klub biti spašen potpunog propadanja.

 ZVEZDA:Opšta mobilizacija! Pomaže i Aca Lukas  Izvor: MONDO

U Fudbalskom klubu Crvena zvezda uvedeno je vanredno stanje!
Najvatreniji navijači pozvali su na mobilizaciju, a prvi su se odazvali bivši fudbaleri, legende kluba koji su osjetili potrebu da pomognu u najgoroj situaciji u postojanju kluba.

Bivši fudbaleri Zvezde na konferenciji za novinare u utorak pročitali su proglas u kojem su između ostalog saopštili da će biti uz sadašnju generaciju igrača do kraja sezone i da će se lično angažovati na zaštiti klupske imovine, ali i službenika na koje raznorazni menadžeri vrše pritiske kako bi lakše došli do igrača.

"Ne tražimo krivce, već želimo da pošaljemo jasnu poruku, da se krene u mobilizaciju - da se pomogne Crvenoj zvezdi", saopštili su bivši igrači, u čije ime su na konferenciji za novinare govorili Dragoslav Šekularac, golman Ratomir Dujković, Vladimir Petrović Pižon, Dragiša Binić, Vladan Lukić...

Oni traže i da budući predsjednik Zvezde bude "zaslužni sportista i veliki zvezdaš" i pozivaju sve na jedinstvo, pogotovo navijače, sadašnje i bivše igrače. takođe, zahtijevaju i da vanredna Skupština kluba bude održana pre 8. juna, možda već 19. maja.

U Zvezdi je stanje toliko loše da u klubu trenutno nema čak ni flastera, a pojedini beogradski mediji špekulišu da su čak i trofeji koji krase muzej Crvene zvezde u opasnosti.

"Živeći u prošlosti, klub nije umio da se prilagodi novonastalim vremenima. Došlo je do toga da u klubu trenutno nema flastera, da svlačionice prokišnjavaju, i da igrače pred najvažniji meč sezone u Sevojnu (polufinale kupa) nema ko da prati", istuči legende Crvene zvezde i poručuju da će zakucati na sva vrata, uključujući i vrh države i privrede kako bi dobili podršku za spas Zvezde.

Za 21 dan saopštiće rezultate svojih aktivnosti.

U pres centru stadiona Crvene zvezde bio je i popularni folk pjevač Aca Lukas, koji je aktivno učestvovao u konferenciji za novinare.

Bivši golman i selektor reprezentacija nekoliko zemalja Ratomir Dujković rekao je da je prikupljeno više od 50 potpisa nekadašnjih igrača Crvene zvezde.

Emotivan govor održao je nekadašnji napadač ali i veliki navijač Zvezde Vladan Lukić. U jednom trenutku je rekao i ovo: "Nikada nisam molio, ali sam spreman da to uradim za Zvezdu".

"U ovu situaciju smo došli jer smo se rasipali i jer je svako gledao neki svoj interes. Zvezda je bila najjača jer je imala najveći broj ljudi uz nju, zato i sada moramo da budemo svi na jednom mjestu, svi na stadionu. Moj prvi korak će biti da, iako slavim slavu Đurđevdan, budem uz ekipu u Sevojnu", rekao je Lukić.

Osvrćući se na plan navijača da daju dobrovoljne priloge kako bi finansijski pomogli klubu, Lukić je rekao da nijednu ideju ne treba odbaciti i potcijeniti. "Organizovaćemo koncerte za Zvezdu, sve, pa marak bilo i budalasto", dodao je nekadašnji napadač Crvene zvezde.

Lukić je istakao i da kada bude pronađeno riješenje, više ne smije biti opozicije, a ne kao do sada podijele u tabore i međusobna pljuvanja.

Vladimiru Petroviću-Pižonu postavljeno je pitanje da li bi možda preuzeo trenerski posao u Zvezdi ili čeka inostrani angažman. Odgovorio je da trenutno nema angažman i da je "uvijek na raspolaganju Zvezdi".

"Mi nismo bili opozicija trenera i to nikada nije bilo tako. Zato i danas podržavamo trenera. Ako neko sutra kaže: 'Ti si trener Zvezde' neću odbiti", dodao je Pižon.

Acu Lukasa, kao navijača Zvezde, interesovalo je mišljenje legendi o perspektivi sadašnjeg tima u evropskim okvirima.

Dragoslav Šekularac je odgovorio na sebi svojstven način: "Možda je kod igrača psihološka kriza, možda će se raskraviti kada Zvezda uđe u Evropu".

Dragiša Binić je kritikovao primanja igrača i zaposlenih u klubu i smatra da to treba "skresati", što je pozdravljeno aplauzom prisutnih.

(MONDO - foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC