• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Flečer mora da pauzira

"Klub može da se žali, ali propisi predviđaju pomilovanje samo u slučaju da je sudija zamijenio kažnjenog fudbalera za nekog drugog".

 UEFA: Flečer mora da pauzira Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) u srijedu je odbacila mogućnost da veznom fudbaleru Mančester junajteda Darenu Flečeru poništi crveni karton dobijen u revanš susretu polufinala sa Arsenalom.

Time je potvrđeno da će škotski reprezentativac propustiti okršaj za titulu, 27. maja u Rimu protiv Čelsija ili Barselone.

Opšte je mišljenje da je italijanski sudija Roberto Roseti prestrogo isključio Flečera, koji je prije starta nad Seskom Fabregasom u svom kaznenom prostoru uspio da izbije loptu.

Ipak, portparol UEFA podsjetio je na pravilo koje kaže da suspenzija može biti poništena samo u slučaju da Roseti zvanično izjavi da je crveni karton dodijelio pogrešnom fudbaleru. To je u konkretnom slučaju nemoguće, pošto je jasno da su u duelu učestvovali samo Flečer i Fabregas...

"Klub može da se žali, ali propisi UEFA predviđaju pomilovanje samo u slučaju da je sudija zamijenio kažnjenog fudbalera za nekog drugog", rekao je zvaničnik evropske "kuće fudbala".

Flečer nije nezamjenljiv u prvoj postavi Mančester junajteda, ali je ove sezone odigrao većinu utakmica i vjerovatno bi se našao među 11 učesnika finala na strani "crvenih đavola".

Da tuga bude još veća, on je prošle godine propustio okršaj sa Čelsijem u Moskvi, pošto ga je Aleks Ferguson ostavio na klupi za rezerve i nije ga uveo u igru!

"Daren je razočaran, kako ne bi bio. On je jedan od najpoštenijih fudbalera današnjice i sigurno da je za njega tragedija što neće moći da nastupi u finalu", prokomentarisao je Ferguson.

Riječi utjehe Flečeru je poslije londonske utakmice pružio veteran Pol Skols, koji je zajedno sa Rojom Kinom propustio legendarno finale Lige šampiona protiv Bajerna (2:1), prije deset godina u Barseloni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC