• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teri: Sudija nam oduzeo finale LŠ

Kapiten Čelsija Džon Teri optužio je sudiju Toma Heninga da je krivac što se taj londonski klub nije izborio plasman u finale Lige šampiona.

 Teri: Sudija nam oduzeo finale LŠ Izvor: MONDO


Čelsi je revanš utakmicu Lige šampiona u srijedu uveče sa Barselonom završio rezultatom 1:1, dok je u prvom meču u Španiji bilo 0:0.

Fudbaler Barselone Andres Inijesta je svoj tim odveo u finale postigavši gol u trećem minutu sudijske nadoknade, a Čelsi je poveo u devetom minutu preko Mikaela Esjena.

Foto galeriju pogledajte-ovde

Fudbaleri Čelsija su ljuti na norveškog sudiju jer smatraju da u nekoliko navrata nije dosudio jedanaesterac u njihovu korist, te ih je tako spriječio da se plasiraju u finale evropskog takmičenja.

Domaći igrači su po završetku meča okružili arbitra zahtjevajući objašnjenje, a napadač Čelsija Didije Drogba dobio je žuti karton zbog žestokih prigovora.

Teri je rekao da ne misli da se radi o zavjeri, ali vjeruje da je njegovoj ekipi oduzeta mogućnost da drugi put uzastopno učestvuje u finalu Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

"Ne mislim da se radi o zavjeri, ali teško je ostati hladne glave, mi smo poslije meča emotivno reagovali. Činjenica je da je pred 40.000 ljudi sudija šest puta pogriješio. U takvim situacijama uobičajeno je da barem jednom dosudi penal", rekao je Teri.

Teri smatra da se njegova ekipa ravnopravno borila sa Barselonom u dvije polufinalne utakmice.

"Ne želim da koristim reč 'prevara', ali mi želimo pošteno suđenje. Dokazali smo u ovim mečevima da možemo da pariramo Barseloni. Oni nisu stvorili šansu za 93 minuta, ali da smo dobili jedan od mnogobrojnih penala vodili bismo sa 2:0 i tako prošli u finale", dodao je on.

"Kada igrači konstantno prave greške treneri ih izostavljaju iz tima, a sudije su nagrađene suđenjem velikih utakmica", smatra Teri.

Takođe, Teri je kritikovao Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) što je suđenje tako važne utakmice povjerila Tomu Heningu, a ne iskusnijem arbitru.

"UEFA mora da bude jaka. Trebalo je da izaberu četiri najbolje sudije za polufinalne utakmice. Obje ekipe su sastavljene od iskusnih igrača, a takav meč moraju da sude iskusne sudije", rekao je on.

Teri se osvrnuo i na suđenje prve polufinalne utakmice Lige šampiona između Arsenala i Mančester junajteda, ocijenivši da je i na tom meču bilo mnogo sudijskih grešaka.

Kapiten Čelsija rekao je da razumije reakcije svojih saigrača, pa tako i Drogbe koga su redari morali da spriječe da ne dođe u kontakt sa norveškim sudijom.

"Potpuno podržavam Drogbu. Vidjeli ste sa kakvim žarom je igrao protiv Barselone, a tako je reagovao na kraju meča. Mislim da bi sudija trebalo da snosi posljedice a ne Didije, ali ni Čelsi koji nije prošao u finale", zaključio je Teri.

Finalna utakmica Lige šampiona između Mančester junajteda i Barselone igra se 20. maja na Olimpijskom stadionu u Rimu, a engleska ekipa će pokušati da postane prva koja je odbranila trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC