• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Čelsi ima pravo da se ljuti

Barselona tek u zaustavnom vremenu postigla gol u revanš meču polufinala Lige šampiona (1:1), bacila Čelsi na koljena i ovjerila plasman u finale.

 Gvardiola: Čelsi ima pravo da se ljuti Izvor: MONDO

I dok su iz redova domaćih stizale pritužbe na račun suđenja holandskog arbitra Toma Heninga, Barsa je oduševljeno proslavljala peti plasman u završnicu najelitnijeg takmičenja. Katalonci su do sada osvojili dvije evropske titule - 1992. i 2006. godine, dok su 1961, 1986. i 1994. godine igrali finale.

"Ne treba zamjerati ni igračima, niti stručnom štabu na emotivnim reakcijama, jer je zaista teško kontrolisati reakcije poslije poraza u triler mečevima. Sada je tako, a kada prođe vrijeme, svi će se smiriti i neće biti tenzija", rekao je trener Katalonaca Pepe Gvardiola poslije prolaska njegovog tima u finale.

On je dodao da svako ima pravo da se ljuti i bude razočaran ako smatra da je jedan od timova na terenu imao sudijsku pomoć.

"Razumijem Gusa Hidinka, i ja bih na njegovom mjestu bio razočaran. Sudija je taj koji procjenjuje kada treba dodijeliti kaznene udarce i vjerovatno bih i ja bio nesrećan da je arbitar propustio da ih odsvira u korist moje ekipe", dodao je Gvardiola, čiji će se tim 27. maja u Rimu boriti sa Mančester junajtedom za trofej Lige šampiona.

Foto galeriju pogledajte-ovde

Gvardiola nije propustio priliku da pohvali svoje igrače zbog borbe do posljednjeg minuta meča i istakne veliki uspjeh svog tima.

"Moji momci su se borili sve vrijeme, igrali su hrabro, bili su uporni... Ta velika želja donijela im je slavlje na kraju, u sezoni u kojoj zaista igraju dobro".

On je naročito apostrofirao ime heroja duela u Londonu - Andresa Inijeste.

"Ponekad su ga kritikovali da ne daje dovoljno golova i da previše solira, ali sada je postigao najvažniji pogodak i mislim da je svima potvrdio da vrijedi. Drago mi je što Inijesta pogodio u finišu, jer je on upravo igrač koji simbolizuje igru Barselone", napomenuo je trener Katalonaca.

Predsjednik Barse Đoan Laporta istakao je da je njegov tim imao sreće u Londonu, ali da se zasluženo plasirao u finale.

"Imali smo malo sreće, ali, čini mi se, da je na kraju pobijedila pravda. Cijele sezone igrali smo veoma dobro i zasluženo ćemo biti u finalu", rekao je Laporta, napomenuvši da Inijestin gol vodi ekipu u finale, ali da je važnu ulogu odigrao i Viktor Valdez zahvaljujući briljantnim odbranama.

Mančester junajted i Barselona igrali su samo jednom u finalu evropskog takmičenja, 1991. godine u Kupu pobjednika kupova, kada je Mančester pobijedio sa 2:1.

"Barselona i Mančester junajted su trenutno dvije najbolje ekipe na svijetu. To je finale koje su svi očekivali i očekujem atraktivnu utakmicu", rekao je igrač katalonskog tima Lionel Mesi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC