• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSCG oduzeo Zeti devet bodova!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore kaznila je Zetu oduzimanjem devet bodova.

 FSCG oduzeo Zeti devet bodova!  Izvor: MONDO

Kazna je određena zbog toga što je prvenstveni meč protiv Zeta Mogrena odigrala sa drugim timom, a nedjelju dana kasnije protiv Budućnosti istrčala na teren u najjačem sastavu.

Disciplinci FSCG kaznili su i šefa stručnog štaba prvoligaša iz Golubovaca Dejana Roganovića, kojem je izrečena zabrana vršenja funkcije u trajanju od 12 mjeseci.

U obrazloženju odluke, Disciplinska komisija je navela da "nisu postojali opravdani razlozi da FK Zeta i njen trener Roganović, na utakmici 27. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige protiv FK Mogren iz Budve, izvedu sastav bez većeg broja standardnih igrača koji nisu povrijeđeni, bolesni ili kažnjeni".

Prvi šampion nezavisne Crne Gore tako će se u finišu prvenstva boriti za opstanak, umjesto za poziciju koja vodi na međunarodnu scenu.

Crnogorska "kuća fudbala" narednih dana će se pozabaviti i incidentom koji se dogodio u srijedu, kada je glavni sudija utakmice Zeta - Sutjeska, Jovan Kaluđerović, odbio da izađe na teren jer mu je, kako je navedeno u zvaničnom zapisniku, predsjednik kluba iz Golubovaca Radojica Božović prijetio odsijecanjem glave i ušiju.

Ukoliko se tvrdnje sudije Kaluđerovića pokažu tačnim, stadion na Trešnjici biće suspendovan, a Zeta vjerovatno kažnjena novim oduzimanjem bodova, što bi klub dovelo u još težu poziciju.

Prema nezvaničnim informacijama, prvoligaša iz predgrađa Podgorice potresa velika finansijska kriza, zbog čega se pominje mogućnost da Božović uskoro napusti klub koji je preuzeo 1996. godine i u rekordnom roku ga od druge crnogorske lige doveo do elitnog ranga takmičenja nekadašnje SR Jugoslavije.

Zeta je u toj ligi, u sezoni 2004/2005, zauzela treću poziciju, iza Partizana i Crvene zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC