• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janevski: Nije stvar u parama, nego u...novcu

Janevski kaže da nije problem u parama. Odnosno jeste, to jest nije. Kako god, ostaje trener Zvezde do kaja sezone.

 Janevski: Nije stvar u parama, nego u...novcu Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski htio-ne htio postao je zvezda beogradske štampe. U novoj epizodi sapunice u Ljutice Bogdana 1, Janevski je od sporedne uloge "avanzovao" u glavnog junaka, doduše negativnog, ali rola je rola!

Kao što kažu voditelji u jednom popularnom kvizu, statistički gledano Javenski je "najslabija trenerska karika" u istoriji Crvene zvezde. Ali, i pored toga on neće da napusti šou. Bar dok ne dobije novac!

Mnogi navijači Zvezde se pitaju zašto bi i dobio novac kada je "pomogao" da Zvezda dotakne dno, a mogla bi do kraja sezone i da ide ispod toga ako ne obezbijedi igranje u Evropi naredne sezone. Zvezda trenutno "bježi" Javoru četiri boda, a do kraja prvenstva je ostalo još četiri kola.

Ipak, ugovor je ugovor, obaveze su obaveze. Tako je još od Rimskog doba i tadašnjeg prava. Preuzete obligacije moraju se poštovati. Bar tako kaže zakon.

A šta kaže Janevski:

"Pare me ne zanimaju, da su mi bile potrebne pare ostao bih u Saudijskoj Arabiji. Dakle, nije stvar novca, već principa. Imam ugovor sa Zvezdom u kojem sve jasno piše. Potražujem dio februarske i majsku ratu".

Složićete se, kontradiktorno objašnjenje makedonskog trenera.

Na konferenciji za novinare uoči prvenstvenog duela sa kulskim Hajdukom, predstavnici medija podsjetili su Janevskog na neka obećanja kada je došao u Zvezdu kao zamjena za Zdenjeka Zemana, koji je takođe ostavio "strašan" pečat.

Prvo mjesto, finale kupa, pa onda osvajanje drugog mjesta, izlazak u Evropu...Tako je govorio Janevski.

Par mjeseci ili nedjelja kasnije kaže sljedeće: "Nisam obećao prvo mjesto, već borbu za prvo mjesto. Tačno je da sam obećao drugo mjesto i finale Kupa".

Na dodatno pitanje, odnosno konstataciju novinara da ipak nije održao obećanje, Janevski je odgovorio: "Pa, dešava se".(!!!???)

Kada su mu novinari predočili brojke i statističke podatke da je najlošiji trener u istoriji Zvezde, odbrusio je: "Ja to ne znam, vi vodite statistiku. Ja za vas isto mogu da kažem da ste loš novinar".

Janevski, istina, nije kriv za loše temelje ovog tima, jer je došao, takoreći na gotovo, ali je i sam poslije eliminacije iz nacionalnog kupa od Sevojna priznao da mu je to "najteži poraz u karijeri" i da za neuspjeh nije kriva ni uprava, ni loše stanje u klubu već isključivo igrači i stručni štab.

Makedonski trener, doduše, kumovao je nekim odlukama, recimo da se odrekne štopera Ibrahima Gaja, bez kojeg je odbrana Zvezde, ispostavilo se, šuplja kao sir.

"Ne želim to da komentarišem, to je prošlost", kaže Janevski.

Zvezda je, dakle, u poziciji da brani treće mjesto od Javora i samim tim da se bori za Evropu. Ako žele da ih policija više ne obezbjeđuje na treninzima ili tokom povratka sa gostovanja, kao što je to bio slučaj prije dva dana kada su se vraćali iz Sevojna, igrači koji nose crveno-bijeli dres ne bi smeli da se kockaju sa strpljenjem navijača. Ako ga je uopšte i ostalo.

Prvi test biće meč sa Hajdukom u subotu i to pred TV kamerama.

"Igračima je poraz u kupu teško pao. Ipak, treba da se ponašamo kao profesionalci i treba da izvučemo ono malo mira i energije i da pobijedimo Hajduk", rekao je Janevski, najavljujući i neke izmjene u timu.

Kapiten Nenad Milijaš gotovo sigurno ovog ljeta napušta Zvezdu, a nada se samo jedno - da neće otići doživotno obrukan!

"Još ne mogu da vjerujem da smo poraženi u Sevojnu i mislim da tu sramotu neću zaboraviti čitav život. Međutim, siguran sam da ćemo učiniti sve da Zvezda zadrži treću poziciju kako ne bih doživio najveću bruku u karijeri, koja će me proganjati gdje god budem igrao", izjavio je Milijaš.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC