• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ex-YU fudbaleri stranci u Srbiji

Upravni odbor Zajednice klubova Superlige Srbije podržao je prijedlog da se ograniči broj stranaca, gdje od sada spadaju i igrači iz bivše SFRJ.

 Ex-YU fudbaleri stranci u Srbiji Izvor: MONDO

Prema postojećem prijedlogu, koji treba da usvoji i Izvršni odbor FSS, od sezone 2010/2011 u srpskom fudbalu u protokol će moći da uđe najviše petorica stranih fudbalera.

Novina je i to što će status stranca dobiti svi fudbaleri iz bivših jugoslovenskih republika. Izuzetak će biti samo igrači koji imaju dvojno državljanstvo.

Prema ovom prijedlogu, svake naredne sezone broj stranaca će biti smanjivan za jedan, tako da bi od 2013. godine u našim klubovima mogla da igraju najviše trojica stranih fudbalera.

Na prijedlog Vojvodine od tog pravila bi moglo da se odustane u pojedinačnim slučajevima samo u slučaju da klubovi angažuju mlade fudbalere.

Upravni odbor Zajednice klubova Superlige predložio je da naredna sezona počne 15. avgusta i da jesenji dio fudbalskog prvenstva Srbije bude završen 12. decembra. Predloženo je, takođe, da prva tri kola nacionalanog kupa budu odigrana na jesen, kako bi se što više termina oslobodilo za potrebe nacionalnog tima Srbije.

Drugi dio šampionata Srbije počeo bi 27. januara 2010. godine, a prema odluci Evropske fudbalske unije svi nacionalni šampionati moraju da budu završeni do 15. maja, kako bi igrači imali neophodnu pauzu do početka Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC