• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bambi Tošić: Čekam svoju šansu

Zoran "Bambi" Tošić marljivo radi u Mančester junajtedu, nadajući se da će sledeće sezone dobiti pravu šansu.

 Bambi Tošić: Čekam svoju šansu Izvor: MONDO

Zoran Bambi Tošić došao je u "crvene đavole" u januaru iz Partizana, ali do sada nije dobio pravu šansu da igra. Ipak, nada se da će sledeća sezona biti njegova.

"Mančester je jedan od najvećih klubova na svijetu, za mene najveći. Ovde sam srećan, svi igrači su sjajni, pomažu mi i na treninzima, ali i van njega. Pogotovo Nemanja Vidić, on je odličan čovjek. Uvijek je tu kad mi treba. Nadam se da ću u sledećoj sezoni dobiti šansu i da ću igrati više", izjavio je Tošić za magazin UEFA.

Tošić je svjestan da je engleski fudbal malo drugačiji nego u ostatku Evrope. "Vidić mi je rekao kako treba da igram i da moram da se prilagodim takvoj igri. Mislim da onaj ko nauči da igra u Premijer ligi, može da igra gdje hoće".

Popularni "Bambi" trenutno je u rezervnom timu Mančestera, a sa njima radi i nekadašnji napadač "crvenih đavola", Ole Gunar Solskjer, čiji je nadimak bio "ubica dječijeg lica".

"Drago mi je što mogu da radim sa njim. Bio je sjajan igrač, ali i trener. Mogu mnogo da naučim od njega, igrao je na sličnom mjestu na kojem i ja. Davao je golove na briljantan način, navijači su ga voljeli", kaže Tošić.

Federiko Makeda, 18-godišnji momak rodom iz Rima, pravi je primjer kako jedan mladi igrač treba da ima strpljenja i da ne treba da se žali što je u rezervnom timu takvog giganta kao što je Mančester junajted. Makeda je dobio šansu u prvom timu i iskoristio je na najbolji način.

"Kiko (Makeda) je igrao dosta za rezerve, postigao je više od 10 golova i ser Aleks (Ferguson) je gledao neke mečeve. Nije važno da li igrate za rezervni tim, ljudi iz Mančestera gledaju te mečeve i Makeda je pokazatelj da svaka rezerva može da dobije šansu u prvoj ekipu. Svaki igrač se nada da će dobiti šansu kao Kiko. I ja se nadam da ću dobiti šansu sledeće sezone", rekao je bivši fudbaler Partizana.

Tošić je dobio priliku da zaigra za prvi tim Mančestera u utakmici FA Kupa protiv Totenhema. To će pamtiti do kraja života.

"To je bio najbolji trenutak u mom životu! Mislim da sam dobro odigrao. Sada se nadam da ćemo osvojiti šampionat i Ligu šampiona. A naredne sezone da ću i ja zaigrati", rekao je srpski reprezentativac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC