• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Šta uraditi sa Ligom Evrope...

Finale Lige Evrope bilo je veoma zanimljivo, ali u UEFA nisu do kraja zadovoljni.

Nagrade za osvajanje fudbalske Lige Evropa svake godine su sve veće, a organizatori su istakli da se nadaju da će to povećati i interesovanje za to takmičenje u narednim sezonama.

Finalna utakmica između Sevilje i Benfike u sredu uveče bila je poslednja koja neće donositi ništa sem novca, pošto će od naredne sezone pobednik Lige Evropa ići direktno u Ligu šampiona.

"Uvođenjem ove nagrade postoji osećaj da će klubovi ozbiljnije shvatiti Ligu Evropa", rekao je direktor marketinga Evropske fudbalske unije (UEFA) Gi-Loran Epstin.

Očekivani porast nagradnog fonda za 20 odsto od 2015. godine takođe bi trebalo da pomogne u porastu imidža tog takmičenja.

Asocijacija evropskih klubova objavila je da je više od 200 ekipa članova tog udruženja srećno sa Ligom Evropa. Međutim, udruženje priznaje da je potrebno da se zatvori "veliki finansijski jaz" između Lige šampiona i drugog po važnosti takmičenja, koji trenutno iznosi oko milijardu evra razlike.

Sevilja je pobedom nad Benfikom zaradila oko 14 miliona evra.

"Moramo da budemo pragmatični, Lige Evropa nije Liga šampiona", naveo je Epstin.

UEFA smatra da je interesovanje engleskih klubova za Ligu Evropa prilično negativno, ali Epstin je kazao da "veruje da će se to promeniti", pošto je Čelsi prošle godine osvojio ovo takmičenje.

Kada se radi o italijanskim klubovima, veruje se da oni kroz dobre rezultate u Ligi Evropa mogu da povrate četvrto mesto koje će iz nacionalnog prvenstva voditi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC