• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska "armija" kliče generalu Tošiću!

CSKA u derbiju sezone pobedio Lokomotivu golom Zorana Tošića i u poslednjem kolu Premijer lige overio šampionsku titulu.

Heroj CSKA, heroj Moskve, heroj cele fudbalske Rusije zove se Zoran Tošić.

Kakvo proleće za reprezentativca Srbije i njegovu crveno-plavu armiju. Kao general, kada je to bilo najpotrebnije i kada je morao da vuče odsudne poteze bez prava na popravni, odigrao je vrhunski, najbolje i vojsku doveo na tron.

CSKA je šampion Rusije!

Do 12. titule, druge uzastopne, "armejci" su stigli u direktnom duelu sa jednim od najvećih rivala - Lokomotivom iz Moskve, i tako, u fotofinišu, iza sebe ostavili ljutog gradskog protivnika, ali i Zenit, ekipu koja je u prošlom kolu sve uprskala porazom na stadionu Petrovski od Dinama.

KONAČNA TABELA:

1. CSKA MOSKVA 64
2. ZENIT 63
-----------------------Liga Evrope
3. LOKOMOTIVA MOSKVA 59
4. Dinamo 53
5. Spartak 50
-----------------------
6. Krasnodar 49

Zenit je poslednjih 45 minuta u sezoni dočekao na prvom mestu, jer je stekao dva gola prednosti na gostovanju u Krasnodaru (4:1 konačan rezultat) , dok je na Himkiju rezultat bio 0:0.

Ali, čim je počeo drugi deo igra, na scenu je stupio Tošić!

"Bambi" je povukao kontru posle kardinalne greške Vedrana Ćorluke, ispred sebe je imao Slovaka Jana Đuricu, krenuo je desno, pa zalomio na levo i onda sa 20-ak metara zategao "levicu" i prizemnim udarcem pogodio uz samu stativu Lokomotivnog gola.

Još nije istekao prvi minut drugog dela igre, a stadion CSKA bio je u transu. Najbolji igrač CSKA ovog proleća postigao je toliko čekani pogotka, gol za titulu! Ukupno 11. ove sezone.

Lokomotiva je imala priliku da prvi put posle dve godine i pet zaredom izgubljenih duela slavi u moskovskom derbiju, definitivno najvažnijem poslednjih godina. Ali, CSKA je odigrao odličan meč i zasluženo pobedio.

U Ligu šampiona će CSKA i Zenit, a Lokomotiva, Dinamo i Spartak će u Ligu Evrope. Spartak je golom u poslednjem minutu pobedio Dinamo 3:2 i tako na tabeli pretekao Kuban.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC