• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa JNA: Na albumu i pjesma za Saleta!

Bend koji je napravio "revoluciju" pank obradama Grobarskih pjesama promovisao album i najavio novi. Saša Ilić im poklonio kapitensku traku i dres.

"Večeras je utakmica, ne čekaj me ti, sa grobarima u kafani ja ću ostati... Kada dođem kući, ako budem pijan ja, znaj da cijele noći slavila se pobjeda... Ti si moja ljubav, tebe volim najviše, ali je Partizan meni uvijek bio sve...O Suzana, ja volim Partizana!", glase stihovi nove pjesme Grupe JNA koja je , na radost mnogih navijača Partizana, konačno objavila album.

Album Grupe JNA odavno je bio u prodaji, ali ga je bend sada objavio za kuću "Mascom", a pridodate su i dvije nove pjesme, uz one koje se već pjevaju i na utakmicama.

To su zapravo obrade kultnih Grobarskih pjesama: "Fudbalski to je hram" i retro "O, Suzana, ja volim Partizana", koja je još prije 20 i više godina oslikavala duh tadašnje južne tribine.

U prostoru Mikser house članovi benda su velikom broju ljubitelja crno-bijele boje potpisivali CD izdanje, a promociju je uveličao kapiten Partizana Saša Ilić, koji je muzičarima poklonio kapitensku traku i svoj dres.

Zauzvrat, bend mu je poklonio majicu sa natpisom: "Grupa JNA" i CD.



Pjevač Marko Trmčić, u starom dresu firme "Sport" koji je nosio Dragan Mance, pričao je za MONDO o tome kako su došli na ideju da obrade baš pjesmu "O, Suzana" i najavio je novi album sa 15-ak pjesama na kojem će biti i ona posvećena Saši Iliću.

"'O Suzana' ima taj neki stari, grobarski šmek, prava je pankerska. Posvećena je svim ženama Grobara koje sigurno pate kad su utakmice (smijeh)", kaže Marko.

Na prvom albumu je 15 pjesama (CD se može nabaviti po cijeni od 599 dinara - oko pet evra), a i na novom planiraju isto toliko, ali više autorskih.

I članovi benda iznenađeni su uspjehom i prijemom ovog "fazona" među Grobarima, ali i onima koji vole pank zvuk.

"Očekivali smo da će nas oni stariji hvaliti, ali nismo ni pretpostavljali da će biti toliko klinaca koji će se ložiti na ovo. Pank se definitivno vraća i vrijeme je, jer je dosta ovog treša", kaže Marko.

Cijeli razgovor i atmosferu sa promocije poslušajte i pogledajte ovdje.

(Predrag Vujić, Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC