• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić i Vokri u Cirihu sa Blaterom

Delegacija FSS, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, sastaće se u petak u sjedištu FIFA sa čelnicima te organizacije i predstavnicima kosovskog saveza.

Konačna odluka o tome da li će fudbalska reprezentacija južne srpske pokrajine Kosovo moći da igra zvanične prijateljske utakmice trebalo bi da bude poznata u petak.

Na drugom sastanku predstavnika dva saveza i čelnika Evropske fudbalske federacije u posljednja dva i po mjeseca razgovaraće se o mogućnosti da kosovske selekcije dobiju "zeleno svjetlo" za odigravanje prijateljskih utakmica.

Tomislav Karadžić i Fadilj Vokri, u društvu predsjednika FIFA Sepa Blatera, prvi put su razgovarali krajem oktobra, a sastanak je prema Karadžićevim riječima bio "uobičajen". Prvi čovjek FSS rekao je tada i da "njihovi zahtjevi neće biti prihvaćeni dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo".

Posljednji put o ovoj temi bilo je riječi 6. decembra na sastanku Izvršnog komiteta FIFA u brazilskom gradu Salvador, ali nije donijeta konkretna odluka.

"Tokom sastanka komiteta razgovarali smo o Kosovu. Odluka o tome da li će biti odigravanja prijateljskih mečeva biće donijeta 10. januara sljedeće godine", rekao je tada prvi čovjek FIFA Sep Blater, koji je tokom posjete Srbiji prošlog ljeta razgovarao sa premijerom Ivicom Dačićem i zamolio ga da pomogne kako bi se omogućilo mladim ljudima sa Kosova da igraju fudbal.

Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

Prošle nedjelje bečki dnevnik Prese naveo je da kosovski savez očekuje od FIFA "zeleno svjetlo", a prvi rival trebalo bi da bude Hrvatska, početkom marta u Prištini.

"U protekle dvije godine, takozvani kosovski savez pokušava političkim, fudbalskim i ekonomskim pritiscima da se izbori za status. To im ne uspijeva, ostali su bez prijema u FIFA i UEFA. FSS insistira na poštovanju statuta evropske i svjetske kuće fudbala. Radimo u koordinaciji sa vladom Srbije, ministarstvom za sport i omladinu, ministarstvom za spoljne poslove i ministarstvom za Kosovu i Metohiju", rekao je nedavno generalni sekretar FSS Zoran Laković.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC