• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Dauda došao u crnini, Zvezda ima stav

Dauda je na sastanak kod Džajića došao tužan zbog smrti oca. Predsjednik je, saznaje MONDO, iznio stav da bi fudbaler mogao da bude prodat.

Nigerijski napadač Abiola Dauda doputovao je u Beograd u četvrtak i u društvu menadžera obavio razgovor sa predsjednikom Crvene zvezde Draganom Džajićem, saznaje MONDO.

Naš izvor navodi da su obje strane iznijele svoje viđenje trenutne situacije i da je dogovoreno samo jedno - da se Dauda pojavi na prozivci u petak u 10 časova i počne da trenira sa ekipom.

MONDO saznaje da je Džajić fudbaleru i agentu prenio da klub zaista visoko cijeni kvalitete svog centarfora i da stoga nije u prilici da prihvati posljednju ponudu koju je neformalno iznio turski Genčlerbirligi, od pola miliona evra.

Međutim, drugoj strani predočeno je da bi Crvena zvezda pristala da pusti Daudu u slučaju "nešto bolje ponude", ali nije precizirano koliko je to tačno novca. S druge strane, Daudin menadžer smatra da vrijednost fudbalera iznosi oko milion evra i da Zvezda ne bi trebalo da prihvata manje od toga, bez obzira što se nalazi u nezavidnoj situaciji.

Postoji uvjerenje i da bi, ukoliko Dauda ostane, njegova vrijednost narednog ljeta bila još veća. Međutim, tu se javlja drugi problem.

Dauda, u suštini, nije tražio sastanak sa predsjednikom da bi tražio da bude prodat, jer mu za odlazak nije ni potrebna dozvola kluba. On, puput velike većine igrača, ima osnova da traži i dobije raskid ugovora i to u ekspresnom roku.

On je tražio da bude primljen zbog toga što je nezadovoljan količinom novca koja mu je pripala u pred novogodišnjoj raspodjeli sume od 150 hiljada evra, koju su obezbijedili potpredsjednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev. Zvezda Daudi duguje 90 hiljada, on je preko posrednika poručio da bi bio zadovoljan i sa pola, ali mu je pripalo oko deset hiljada, uoči puta u Švedsku i potom Nigeriju.

Tamo ga je zadesila i porodična tragedija. Njegov otac je, saznaje MONDO iz izvora bliskih igraču, preminuo prije dvije nedjelje, pa je Dauda u Beograd doputovao još tužniji nego što je i otišao.

S druge strane, u klubu su svjesni da u ovom trenutku nisu u situaciji da Daudi isplate onoliko koliko on traži, što bi im ujedno i popravilo pregovaračku poziciju. Ujedno, i zainteresovani klubovi morali bi da budu konkretniji i odlučniji, a ne da oklijevaju i čekaju da fudbaleru "pukne" film i da zatraži zahtjev za raskid ugovora, na šta je konkretno Genčler računao od početka pregovora.

Za sada, poznato je da će Dauda početi s treninzima i da će Zvezda pristati na prodaju ukoliko dođe bolja ponuda od jedine za sada iznijete. Rasplet bi trebalo da uslijedi brzo...

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC