• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted i Čelsi glavni u gradu!

Junajted je u 151. derbiju Mančestera pobedio Siti (2:0) i stigao na korak od odbrane titule, a Čelsi pokazao Arsenalu ko je gazda u Londonu (4:1).

 PREMIJER: Junajted i Čelsi glavni u gradu! Izvor: MONDO

Izabranici Aleksa Fergusona ponovo imaju tri boda više ispred drugoplasiranog Liverpula, i u slučaju pobjede u zaostalom meču u srijedu uveče na "JJB" stadionu u Viganu, mogu da pripreme šampanjac pošto bi im u preostala dva kola, protiv Arsenala narednog vikenda na "Old Trafordu" i u gostima kod Hal sitija, bio dovoljan bod da i matematički ovjere trofej!

Kristijano Ronaldo i Karlos Tevez do poluvremena su "prelomili" nedeljni meč 36. kola, i uz minimalan trijumf iz prvog dijela sezone, potpuno se revanširali "građanima" za dvostruke poraze u prethodnom izdanju engleskog Premijeršipa.

Prvi gol postignut je iz slobodnog udarca u 18. minutu. Ronaldo je oštro šutirao, lopta je okrznula Najdžela De Jonga u živom zidu i uhvatila golmana Šeja Givena na "krivoj nozi" – 1:0. Bio je to 18. gol Portugalca u prvenstvu, ukupno 26. u svim takmičenjima.

Argentinac Karlos Tevez, koji je najavio odlazak sa Old Traforda na kraju sezone, najprije je u 31. minutu pogodio mjesto "gdje se spajaju prečka i stativa", da bi u samom finišu poluvremena opet pogodio okvir Givenovog gola, s tom razlikom da mu je ovog puta stativa bila saveznik – 2:0.

Nemanja Vidić odigrao je standardno dobro svih 90 minuta, ali posebno zanimljiv podatak je što je Srbin u nedelju zabilježio 100. prvenstveni nastup u dresu "crvenih đavola", ukupno 150. u svim takmičenjima.

"Građani" su 17. porazom u sezoni, praktično izgubili sve šanse da se plasiraju u evro-kupove, a najvjerovatnije će na ljeto ostati i bez menadžera Marka Hjuza. Velšanina bi prema pisanju engleske štampe trebao da naslijedi Holanđanin Frank Rajkard.

Čelsi iskalio bijes na Arsenalu



Ljutiti zbog eliminacije u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone, fudbaleri Čelsija bijes su iskalili na gradskom rivalu Arsenalu na njegovom bunjištu – 4:1.

Gol veziste Barse Andresa Inijeste u utorak uveče u sudijskoj nadoknadi, nakon kojeg je arbitar Tom Hening Ovrebo, jedva iznio živu glavu sa "Stemford bridža", čini se da je preboljen u taboru "plavaca".

Međutim, na početku susreta na "Emiratima" nije tako izgledalo, pošto su "tobdžije" bile bolji rival, konstatno napadale, stvarale šanse, ali su gosti u 28. minutu prvi stigli do vođstva.

Asistirao je Didije Drogba, predvodnik hajke na omraženog norveškog sudiju, a Brazilac Aleks najviše skočio u kaznenom prostoru i uz pomoć prečke glavom pogodio mrežu Lukaša Fabijanskog – 1:0.

Francuski napadač Nikolas Anelka svojim 17. golom ove sezone udvostučio je prednost u 39. minutu, nakon što je pretrčao pola terena i sa ivice šesnaesterca raspalio po lopti, koja je odsjela u donjem lijevom uglu - 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su autogolom Kola Turea na početku drugog dijela, kada je centaršut Ešlija Kola sproveo u vlastitu mrežu – 3:0.

Do kraja, četa Arsena Vengera uspela je u 70. minutu preko rezerviste Niklasa Bendtnera da smanji, a potvrdu trećeg mjesta za Čelsi ovjerio je Floran Maluda u 86. minutu.

Menadžer Čelsija Gus Hidink je poslije primljenog pogotka pojačao odbranu Srbinom Branislavom Ivanovićem, koji je bez greške odigrao poslednjih 15 minuta.

Jako zanimljivo biće i u ponedeljak uveče u Njukaslu, kome u poslednjem meču kola gostuje Midlzbro, direktni rival u borbi za opstanak.

Premijer liga, 36. kolo:

Mančester junajted - Mančester siti 2:0
/Ronaldo 17, Tevez 45/

Arsenal - Čelsi 1:4
/Aleks 28, Anelka 39, Ture 5autogol, Maluda 86 - Bentner 70/

U PONEDELJAK:

Njukasl - Midlzbro (21 h)

IGRANO U SUBOTU:

Blekburn - Portsmut 2:0
/Pedersen 31, Mekarti 57 penal/

Hal - Stouk 1:2
/Doson 90 - Fuler 41, Lorens 73/

Bolton - Sanderlend 0:0

Everton - Totenhem 0:0

Fulam - Aston Vila 3:1
/Marfi 6, Kamara 46, 60 - Jang 14/

VBA - Vigan 3:1
/Fortun 8, 74, Brant 59 - Rodalega 17/

Vest Hem - Liverpul 0:3
(Džerard 2, 38, Babel 84)

Tabela: Mančester junajted (-1) 83, Liverpul 80, Čelsi 77, Arsenal 68, Aston Vila 58, Everton 57, Fulam 50, Vest Hem 48, Totenhem 48, Mančester siti 47, Vigan (-1) 42, Stouk 42, Bolton 40, Blekburn 40, Portsmut 38, Sanderlend 36, Hal 34, Njukasl (-1) 31, Midlzbro (-1) 31, VBA 31.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC