• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Počela "operacija titula"!

Crveno-bijeli počeli pripreme za drugi dio sezone. Na prozivci 34 igrača, Rakić u Austriji čeka dozvolu. Džajić neće nezadovoljne igrače.

Fudbaleri Crvene zvezde prozivkom na stadionu u Ljutice Bogdana koju je izvršio šef stručnog štaba Slaviša Stojanović, u petak su zvanično počeli pripreme za proljećni dio sezone Superlige Srbije.

Slovenačkom treneru javilo se 34 igrača, ali je izvjesno da će jedan dio njih, prije svega mlađi fudbaleri koji su bili ustupljeni drugim klubovima, i ove zime opet na pozajmice.

Opravdano je izostao Đorđe Rakić. Iskusni napadač se nalazi u Austriji gdje čeka potvrdu ljekara da može da se vrati na teren poslije teške povrede koljena doživljene tokom ljetošnjih priprema, kada je i pojačao Zvezdu.

Velikom broju novinara koji je došao da isprati početak priprema crveno-bijelih obratio se predsjednik kluba Dragan Džajić. Kada je riječ o prelaznom roku, predstavnike medija je najviše zanimala situacija oko Abiole Daude i Aleksandra Lukovića.

"Dauda je za sada tu. Ne znam da li će stići ponuda za njega, ali svaki igrač koji bi nam eventualno kvario atmosferu može da ide", jasan je stav prvog čovjeka kluba.

Povratak Lukovića u Zvezdu veoma je aktuelan ove zime.

"Luković je bio i jeste naša želja. Čekaćemo ga još nekoliko dana, pa ako se ništa ne dogodi moraćemo da potražimo drugo rješenje",
rekao je Džajić i dodao da vjeruje da će u klubu ostati svi igrači koji su važni ekipi.

Crvena zvezda je već šest uzastopnih sezona bez titule. Sada je na bod zaostatka za "vječitim rivalom", liderom srpskog prvenstva. Treća Zvezdina zvijezda smatra da tekuća sezona nije sudbonosna, ali da njegov klub ima priliku za prekine dominaciju Partizana.

"Ne želimo da koristimo riječ kao što je sudbonosna. To je teška riječ! Imamo šansu da budemo prvi, zaostajemo bod za najvećim rivalom..."

VIDEO

Trener Slaviša Stojanović se slaže da je riječ o "sudbonosnoj sezoni".

"Slažem se u neku ruku da je ova sezona sudbonosna... Svi smo svjesni koliko je bitno i za nas i za klub da osvojimo titulu. Blizu smo, spremni smo da izgaramo za naš cilj".


O timu i pojačanjima Slovenac ima jasnu sliku.

"Više bih volio da ostanu igrači koje sam zacrtao u izvještaju. Ne treba da se srlja i da pravimo greške, kao u ljetnjem prelaznom roku. Ima nagovještaja da će mnoga pitanja vezana za transfere će biti riješena narednih dana. Ne treba nam puno, samo da izaberemo ono što nam treba".


U međuvremenu je Partizan doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali to ne brine Džajića.

"Zašto bi me brinulo to što se Partizan pojačao? Oni rade kako misle da je najbolje, a Zvezda kako mi mislimo da je najbolje...."


Zanimljivo da plan priprema Crvene zvezde još nije definitivan.

"Plan još nije definisan, to ćemo završiti u nedjelju. Ne bih da idemo bezglavo ako nam u ovdje klima omogućava da radimo normalno. Za sada je u Srbiji vrijeme dobro. Za februar je sve jasno. Nećemo voditi mnogo igrača na pripreme. Potreban nam je jedan štoper, ali, ponavljam, ne treba da se srlja. Nadam se da će priča sa Lukovićem da prođe", rekao je Stojanović, koga brinu i povrede pojedinih igrača.

"Vukan Savićević vuče tu povredu koja ga je jesenas pratila i polako prerasta u hroničnu. Pojavila se povreda Gogića, Rakić je otišao u Njemačku... Krneta je u 'civilki' zbog pregleda", podvukao je trener Zvezde.

Na spisku trenera Stojanovića nalaze se:

Boban Bajković, Miloš Veseić, Marko Trkulja, Predrag Rajković, Ljubo Nenadić, Jovan Krneta, Roberts Omega, Nikola Mijailović, Stevan Luković, Darko Lazić, Miguel Arauho, Novak Martinović, Marko Petković, Luka Milunović, Nejc Pečnik, Aleksandar Kovačević, Nenad Milijaš, Nemanja Ahčin, Vukan Savićević, Stefan Čikić, Darko Lazović, Petar Đuričković, Miloš Ninković, Milan Jokić, Goran Gogić, Dragan Mrđa, Stefan Mihajlović, Filip Kasalica, Abiola Dauda, Ognjen Ožegović, Ifeani Onjilo, Marko Gujić, Mihajlo Ristić i Lazar Mitrović.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC