• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" dijele četiri miliona dolara!

Reprezentativci Bosne i Hercegovine podijeliće polovinu nagrade za plasman na Mundijal u Brazilu odnosno oko četiri miliona dolara.

Prema pisanju sarajevskog "Dnevnog avaza", nagrada će igračima biti podijeljena po minutaži, pa će oni s najvećim brojem minuta na terenu inkasirati od 150 do 200 hiljada evra.

To su Edin Džeko, Asmir Begović i kapiten "zmajeva" Emir Spahić pošto su odigrali svih 900 minuta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Ostali će dobiti manje, u zavisnosti koliko su igrali u ekipi Safeta Sušića, ali će nagradu dobiti svi bez obzira na mizernu minutažu poput recimo Zorana Kvržića.

Nagrade će biti isplaćene nakon Mundijala u Brazilu odnosno poslije uplaćivanja sredstava Svjetske fudbalske federacije (FIFA) na račun Fudbalskog saveza BiH.

Stručni štab reprezentacije BiH na čelu sa selektorom Sušićem, biće nagrađen za plasman iz druge polovine koja će da pripadne Savezu.

"Najviše će dobiti Sušić, čija je premija utvrđena ugovorom koji je potpisao sa FS BiH", navodi "Avaz" i dodaje da će nagrađeni biti i pomoćnici Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica, kao i ostatak stručnog štaba (ljekari, maseri, ekonomi...).

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC