• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Biće pritisaka da Kosovo igra fudbal

Srpski premijer izjavio je pred sastanak Karadžić - Vokri da su državni organi u kontaktu sa FIFA.

Ivica Dačić istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ovlašćeno da razgovara o eventualnim utakmicama u kojima bi igrala reprezentacija takozvane države Kosovo.

"Ne znam do kojih će rješenja doći, ali vjerujem da će biti pritisaka na nas", rekao je premijer na zajedničkoj konferenciji za novinare sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Jelkom Kacinom, uz ogradu da nije upoznat sa dešavanjima u fudbalu.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, predvođena predsjednikom Tomislavom Karadžićem, u petak se u Cirihu sastaje sa čelnicima FIFA i predstavnicima kosovskog saveza.

Na drugom sastanku u posljednja dva i po mjeseca, biće priče o mogućnosti da kosovske selekcije dobiju "zeleno svjetlo" za odigravanje prijateljskih utakmica.

Prošle nedjelje je bečki dnevnik "Prese" naveo da kosovski savez očekuje dobijanje dozvole od FIFA, a prvi rival trebalo bi da bude Hrvatska, početkom marta u Prištini.

Karadžić je uoči puta za Cirih poručio da se FSS "apsolutno neće složiti" da kosovska strana igra međunarodne prijateljske i zvanične utakmice.

"Ako bi takva odluka bila donijeta, sigurno je da bi Sud u Lozani imao dosta posla. Prema tome, ti njihovi zahtjevi ne mogu biti prihvaćeni i ne vjerujem da će se u petak nešto radikalno po tom pitanju promijeniti".

Istovremeno, prištinski list "Koha ditore" prenosi izjavu predsjednika UEFA Mišela Platinija da će Kosovo postati član te organizacije, a potom i FIFA, tek poslije prijema u Ujedinjene nacije.

Platini je, navodno, poručio da je "optimista po tom pitanju".

(MONDO/Beta, foto: Beta/Milan Obradović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC