• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA bez odluke o Kosovu, FSS zadovoljan

Međunarodna fudbalska federacija tek će se izjasniti o mogućnosti da selekcije i klubovi takozvane države Kosovo igraju prijateljske utakmice.

Predstavnici FSS istakli su zadovoljstvo sastankom održanim u Cirihu i izrazili uvjerenje da će članovi Odbora za hitna pitanja i Izvršnog komiteta FIFA doneti odluku baziranu na predstavljenim okvirima srpske strane, što znači da u narednom periodu ne bi trebalo očekivati nepovoljne vijesti iz FIFA po ovom pitanju.

"Poslije iznošenja stavova od strane predstavnika dvije delegacije, čelnici FIFA su obavijestili prisutne da će odluka po ovom pitanju biti razmatrana i donesena na narednim sastancima najviših tijela organizacije - Odbora za hitna pitanja FIFA, koji će biti održan sljedeće nedjelje i Izvršnog komiteta FIFA, zakazanog za sredinu marta", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Sastankom u sjedištu FIFA predsjedavali su predsednik organizacije Jozef Sep Blater i generalni sekretar Žerom Valk.

Navodi se da su predstavnici FSS prenijeli stavove zajednički usaglašene sa nadležnim državnim organima, a to su Vlada Republike Srbije i tri ministarstva - inostranih poslova, za Kosovo i Metohiju i za omladinu i sport.

"Principijelno, stavovi koje su predstavnici FSS saopštili, svode se na nemogućnost i neprihvatanje prijema takozvanog FS Kosova i Metohije u FIFA i UEFA, sve dok se ne riješi status južne pokrajine u Ujedinjenim nacijama. Dalje, neprihvatljivo je odigravanje bilo kakvih zvaničnih utakmica klubova ili reprezentacija sa teritorije Kosova i Metohije u međunarodnim okvirima", saopšteno je sa Terazija 35.

Srpski savez zatražio je i zabranu odigravanja bilo kakvih utakmica sa republikama bivše Jugoslavije, a danas međunarodno priznatim zemljama, kako na Kosovu i Metohiji, tako i na teritorijama tih država.

To je, vjerovatno, reakcija na mogućnost objavljenu u medijima, da reprezentacija Hrvatske u martu gostuje u Prištini.

"Podsjećamo da su članovi Izvršnog komiteta FIFA prije godinu dana dozvolili mlađim selekcijama sa teritorije Kosova i Metohije da igraju prijateljske utakmice bez bilo kakvih obilježja. FSS se i danas zalagao da, u slučaju odigravanja prijateljskih susreta sa zemljama čije su vlade priznale Kosovo i Metohiju, na njima ne budu isticana bilo kakva nacionalna obilježja - zastava, himna, grb..."

"Takođe, ukoliko se bilo gdje bude obilježavalo ime Kosovo i Metohija, onda se mora postaviti i zvjezdica pored imena veličine slova 'o'".

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC