• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Atletiko - Barsa, najbolje iz Primere!

Nekadašnji selektor Srbije smatra da je predstojeći okršaj vodećeg dvojca najkvalitetnije što španski fudbal može trenutno da ponudi.

Barselona i Atletiko su kolo prije kraja prve polovine prvenstva Španije izjednačeni na vrhu tabele, sa po 49 od moguća 54 boda. Ostvarili su po 16 pobjeda, uz jedan remi i jedan poraz.

Trećeplasirani Real ima pet bodova manje.

Međusobni duel zakazan je za subotu od 20 časova na stadionu Visente Kalderon.

Atletiko i Barsa letos su igrali za nacionalni Superkup, a Katalonci su odneli trofej zahvaljujući golu u gostima - 1:1, 0:0.

"To je najbolja utakmica koja se trenutno može vidjeti u Španiji. Madriđani su mnogo napredovali od prošle sezone, imaju dobro izbalansiran tim i igraju sa dosta samopouzdanja", rekao je Radomir Antić za zvanični sajt Primere.

On je bio trener popularnih "jorgandžija" od 1995. do 2000. godine. U prvoj sezoni na Kalderonu osvojio je Kup kralja i titulu, posljednju u istoriji Atletika.

U drugom dijelu sezone 2003/04 vodio je i Barselonu, koja se tada nalazila u tranzicionom periodu od Luja van Gala ka Franku Rajkardu i periodu dominacije, koji je kasnije nastavljen pod vođstvom Pepa Gvardiole.

Nekadašnji selektor Srbije smatra da Barsa ima veći napadački potencijal, ali da i druga strana ima ozbiljne adute.

"Ne bih se usudio da prognoziram rezultat. Barselona ima Pedra, Nejmara, Sančeza i oporavljenog Mesija, ali će njen bivši napadač David Vilja biti veoma motivisan u dresu Atletika", ističe Antić.

Ne treba zaboraviti ni Dijega Koštu, jednog od najtraženijih centarforova u Evropi, koji je ove sezone dao 19 golova u prvenstvu, uključujući onaj za pobjedu nad Realom na Santjago Bernabeu.

(MONDO/Tanjug, foto: Guliver/Getty Images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC