• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Preuzeću Zajednicu, ako me svi podrže

Predsjednik Upravnog odbora OFK Beograda spreman da prihvati mjesto prvog čovjeka Zajednice Superlige Srbije, ako svi klubovi budu saglasni.

Konstatacija Zvezdana Terzića da između njega i Tomislava Karadžića "nikad nije bilo razloga za ljutnju", nagovijestila je mogućnost da se kao prvi čovjek OFK Beograda vrati u rukovodeće organe srpskog fudbala.

Jedan od tih organa je i Zajednica klubova Superlige, za koju je još u decembru postalo jasno da će dobiti novog predsjednika.

Poslije polugodišnjeg mandata, potpredsjednik kluba sa Karaburme, Dragoljub Lekić, biće prinuđen da istupi sa čelnog mjesta, zbog promjene odredbe Statuta Zajednice. Na njegovo mjesto mogao bi da dođe upravo Zvezdan Terzić.

Ta mogućnost je nagovještena prekjuče, a Terzić je u petak, na zimskom okupljanju prvog tima OFK Beograda, otkrio pod kojim uslovima će sjesti u Lekićevu fotelju u Zajednici.

"To i nije bila moja ideja, već ideja drugih ljudi. U junu smo, na tajnom glasanju, izabrali predsjednika Superlige, kada je pobijedio potpredsjednik OFK Beograda Dragoljub Lekić. Nije mi cilj da ulazim u izbornu proceduru. Ako se saglase svi klubovi i ako budemo imali konsenzus svih 16 klubova, spreman sam da prihvatim tu funkciju. U suprotnom, to me ne interesuje", objasnio je Terzić.

Nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je otišao sa tog mjesta poslije podizanja optužnice koja ga tereti da je učestvovao u malverzaciji pri transferu igrača u inostranstvo, konstatovao je da trenutno razmišlja samo o OFK Beogradu.

"Sva moja energija je usmjerena na klub i mislim da možemo da napravimo velike stvari, možemo da stabilizujemo klub, da afirmišemo mlade igrače, da pokušamo da osvojimo Kup... Na putu smo da nađemo strateškog partnera, kao investitora koji bi pokrenuo rekonstrukciju stadiona. Juče smo imali razgovore sa Gradom na tu temu i imamo mnogo planova. Mislim da bi energiju trebalo da koristim za benefit OFK Beograda", objasnio je Terzić.

Predsjednik UO OFK Beograda pozdravio je u petak i ekipu, predvođenu novim trenerom Milanom Milanovićem. Poželio je igračima sreću i rekao da imaju ogroman talenat.

OFK Beograd će odigrati sedam kontrolnih utakmica do nastavka prvenstva.

U glavnom gradu će igrati protiv Doline (21.1), Inđije (25.1) i Sinđelića (28.1), a u Antaliji protiv Kubanja (3.2), Jabloneca (6.2), Volina (9.2) i Šerifa (12.2). Generalnu probu će imati 16. februara, a superligaško takmičenje će nastaviti 23. februara, duelom protiv Voždovca na tržnom centru (23.2).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC