• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo u FIFA i UEFA - neprihvatljivo

Ministarstvo omladine i sporta Srbije saopštilo da je neprihvatljivo da kosovske fudbalske selekcije i klubovi igraju zvanične međunarodne utakmice.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), nakon sastanka u Cirihu sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i kosovskog saveza, odložila je odluku o mogućnosti da tamošnji selekcije i klubovi igraju prijateljske utakmice.

"Očekujemo da će se pritisci na Srbiju nastaviti, ali za nas je neprihvatljiv prijem takozvanog FS Kosova i Metohije u FIFA i UEFA. U statutu UEFA jasno se navodi da je članstvo u toj organizaciji dozvoljeno nacionalnim fudbalskim savezima samo ukoliko je zemlja priznata od strane Ujedinjenih nacija kao nezavisna država"
, rečeno je u ministarstvu sporta i omladine.

U slučaju odigravanja utakmica sa zemljama čije su vlade priznale Kosovo i Metohiju, kako ističu u ministarstvu, ne smiju da budu isticana bilo kakva nacionalna obilježja.

"Za nas je neprihvatljivo igranje bilo kakvih zvaničnih utakmica klubova ili reprezentacija sa teritorije Kosova i Metohije u međunarodnim okvirima. U slučaju igranja prijateljskih susreta sa zemljama čije su vlade priznale Kosovo i Metohiju, stav Srbije je da na njima ne smiju biti isticana bilo kakva nacionalna obilježja - zastava, himna, grb", kažu u ministarstvu.

Kako se navodi, svi klubovi i igrači koji su registrovani u FSS, a nalaze se na Kosovu, ostaju punopravni članovi srpskog saveza i na njih se primjenjuju propisi te organizacije.

(Tanjug, Foto: AP photo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC