• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Ljorente prevario i Vikipediju

Viljareal u posljednjih 12 minuta stigao od 3:1 do 3:3 i stavio "veto" na proslavu Barsine 20. titule prvaka. Sljedeća "meč-lopta" na Majorci.

 PRIMERA: Ljorente prevario i Vikipediju Izvor: MONDO

Sve je na Nou Kampu bilo spremno za proslavu jubilarne, 20. titule prvaka Španije, ali je Hoseba Ljorente golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena odložio feštu najmanje za nedjelju dana.

Barselona - Viljareal 3:3 (3:1)! Katalonci tri kola prije kraja imaju 86, umjesto "već viđenih" 88, a Real Madrid 78 bodova.

Koliko je Barsa bila blizu cilja, svjedoči podatak da je i najveća internet enciklopedija, Vikipedija, par minuta prije kraja utakmice dodala "2009" na listu godina u kojima su ljubičasto-crveni bili nacionalni šampioni.

Posljednja godina na toj listi sada je ponovo 2006, a fudbaleri Reala još uvijek se zovu aktuelnim prvacima.

Da se Viljareal neće lako predati, pokazao je Ljorente, kada je deset minuta posle vodećeg pogotka Seidua Keite izjednačio na 1:1. Akciju su izveli Ibagaza i Rosi, a centarforu gostiju ostalo je da se "ušeta" u gol.

"Žuta podmornica" propustila je u 26. minutu odličnu priliku, a kazna je stigla preko Samjuela Etoa i Danija Alveša, koji su do poluvremena povisili na 3:1 i najavili noć bez sna na ulicama glavnog grada Katalonije...

Dugo je na terenu vladao "status kvo", a onda je Barsa počela da vraća ono što je dobila pet dana ranije u susretu sa Čelsijem na Stamford Bridžu.

Zlosrećni Erik Abidal dobio je drugi crveni karton na posljednje dve utakmice, a da još jednom nije bio kriv. Kao što je u revanšu polufinala Lige šampiona jedva dotakao Anelku, takav je kontakt ovog puta ostvario sa Nihatom Kavečijem.

Turčin je pao, a sudija Teišeira Vitijenes pokazao na "bijelu tačku". Siguran izvođač bio je Mati Fernandez, ali Barsa je 12 minuta prije kraja i dalje imala željeni rezultat u džepu.

Đozep Gvardiola bio je uvjeren da će ekipa sačuvati 3:2, zato je jednog po jednog povlačio sa terena svoje najbolje igrače - Etoa, Ćavija, pa Mesija - kako bi dobili ovacije punog stadiona. Međutim, kazna je stigla u zaustavnom vremenu.

Ljorente je prihvatio pas sa polovine Viljareala, nekako uspio da u šesnaestercu primiri loptu, zatim je dva puta "okrenuo" Karlesa Pujola i pod pritiskom Đerara Pikea plasirao udarac u mrežu, preko nemoćnog Valdesa...

Kao što je gol Inijeste protiv Čelsija poslao Katalonce u ekstazu, tako ih je Ljorente u nedjelju polio kofom hladne vode. Ali možda je i bolje po njih što nije bilo slavlja, ekipa će biti trezvenija za srijedu i finale Kupa protiv Atletik Bilbaoa u Valensiji!

REZULTATI 35. KOLA:

Atletiko Madrid - Espanjol 3:2
(Forlan 53, 90, Aguero 60 - Nene 38p, Harke 40)

Barselona - Viljareal 3:3
(Keita 12, Eto 36, Alveš 45 - Ljorente 22, 90+2, Fernandez 78p)

Almerija - Sporting Hihon 3:1
(Nijeto 27, Kalu Uče 55, Pjati 90 - Karmelo 16)

Hetafe - Osasuna 3:0
(Granero 26p, 50, Ikečukvu Uče 53)

Malaga - Rasing Santander 1:0
(Luke 87p)

Rekreativo - Deportivo 1:2
(Kolunga 44 - Verdu 17, Alvarez 49)

Valjadolid - Numansija 0:0

IGRANO U SUBOTU:

Atletik Bilbao - Betis 1:0
(Martinez 29)

Sevilja - Majorka 3:1
(Kanute 26p, Luis Fabijano 60, Navas 76 - Aduric 16)

Valensija - Real Madrid 3:0
(Mata 28, Silva 32, Baraha 68)

TABELA: Barselona 86, Real 78, Sevilja 63, Valensija 59, Atletiko M. 58, Viljareal 56, Deportivo 56, Malaga 54, Almerija 46, Majorka 45, Atletik B. 44, Valjadolid 42, Rasing 39, Espanjol 39, Hetafe 37, Betis 37, Osasuna 36, Sporting 34, Rekreativo 33, Numansija 32.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC