• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krojf: Italijani ubijaju fudbal!

Legenda svjetskog fudbala, Johan Krojf oštro je kritikovao defanzivnu taktiku italijanskih timova i lošu posjećenost na stadionima Serije A.

 Krojf: Italijani ubijaju fudbal! Izvor: MONDO

Situacija u većini italijanskih klubova je jako teška, kako sa ekonomskog tako i sa rezultatskog aspekta. Poslednjih godina, engleske ekipe dominiraju u Ligi šampiona, a Italijani samu završnicu elitnog takmičenja prate preko TV ekrana.

Ni ove sezone, nijedan tim sa Apenina nije uspio da izbori četvrtfinale, a ako izuzmemo Udineze, koji je eliminisan u četvrtfinalu Kupa UEFA od finaliste Verdera iz Bremena, Italijani su razočarali i u najmasovnijem evropskom takmičenju.

"Ne znam da li je italijanski fudbal u najvećoj krizi do sada, ali evidentno je da imaju velikih problema. Po meni, najveći gubitak je nezainteresovanost publike za tamošnji fudbal. Stadioni su sramotno prazni i to najviše brine", izjavio je Krojf italijanskim medijima.

Kao primjer sjajnog kluba, holandski stručnjak naveo je Barselonu, u kojoj je proveo pet godina kao igrač (1973-78), i čak osam sezona (1988-96) kao trener tima sa "Nou Kampa".



"Pogledajte Barsu, ljudi idu na stadion jer su sigurni da će da uživaju u igri svojih ljubimaca. U Italiji je samo rezultat važan, a ne filozofija fudbala, odnosno način na koji se igra. Italijani to ne rade, oni ubijaju fudbal", bio je oštar nekadašnji fudbaler Ajaksa.

Gotovo sve ekipe u Seriji A praktikuju defanzivnu taktiku, koju je usavršio milanski Inter, tim koji će u sledećem kolu najvjerovatnije da proslavi četvrti uzastopni "skudeto".

Bez obzira na Krojfove kritike, statististički gledano, Italijani imaju jednak broj evropskih titula – 11 (sedam Milan, Inter i Juventus po dvije), koliko su osvojili španski, odnosno engleski klubovi.

Poslednji pehar namijenjen evropskom prvaku od Italijana, podigli su fudbaleri Milana 2007. godine, pobjedom u Atini nad Liverpulom (2:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC