• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zvezda da zadrži zvijezde?

Crvena zvezda počela je pregovore sa najplaćenijim igračima oko revizija ugovora. Trajnih ili kratkoročnih? Nije svejedno...

Kao što su i najavili, čelnici FK Crvena zvezda počeli su pregovore sa najplaćenijim igračima kluba i njihovim agentima oko revizije važećih ugovora.

Revizije, u smislu odricanja dijela zagarantovanih primanja, na račun redovnijih isplata.

MONDO iz dobro upućenih izvora saznaje da je većina igrača koja (bi trebalo da) prima više od 150 hiljada evra godišnje primila k znanju zamisli čelnika kluba uoči povratka u Sloveniju. Sada je, rečeno nam je, na redu Zvezda, koja bi u Portorož trebalo da pošalje pismene prijedloge za nagodbu sa Nenadom Milijašem, Milošem Ninkovićem, Abiolom Daudom, Darkom Lazovićem, Nikolom Mijailovićem, Abiolom Daudom...

Ukratko, zamišljeno je da niko ne prima više od 150.000 evra, međutim najveća neodumica među igračima vezana je za to - da li bi dogovor trebalo da važi do juna, tj. kraja sezone ili do isteka ugovora, a neki od tih ugovora važe do naredne godine.

Prema našim saznanjima, nisu svi igrači voljni na dogovor koji bi važio dalje od ljeta koje dolazi.

Ali, u isto vrijeme, saznajemo, nije ni klub implicitno to od njih tražio - što bi moglo da znači da se na adresi Ljutice Bogdana 1a sređuju stvari samo kratkoročno, do mogućeg velikog zaokreta u načinu poslovanja kluba (a, lako se može pretpostaviti koje su dvije preostale opcije, dobra i loša).

Drugim riječima, tek kada u Sloveniju budu stigle koverte sa konkretnim ponudama Zvezde prema svojim naj(ne)plaćenijim igračima, moći će i da se nasluti da li ova Uprava kluba razmišlja dugoročno i da li se sa ovim sastavom ekipe računa i za narednu sezonu ili se samo smanjuje mogućnost novih slučajeva pred Arbitražnom komisijom do završetka prvenstva.

Ako se igračima nude nagodbe do kraja tekuće sezone, moguće je da Crvenu zvezdu narednog ljeta očekuju promjene...

Ono gdje igračima nije ostavljena nikakva nedoumica je da se prijedlog nagodbe ne odnosi na ono što im se uveliko duguje, odnosno na ono što su do danas zaradili. To bi im, izvjesno, bilo isplaćivano tek iz obeštećenja dobijenog od prodaje trećoj strani. Nekolicini igrača nagoviješteno je, saznajemo, da će se to dogoditi narednog ljeta, što samo govori u prilog tome da bi na kraju sezone moglo da dođe do brojnih odlazaka.

Prevashodno, Uprava je željela da se osigura da ti odlasci ne počnu ranije, tokom proljećnog dijela sezone, kao i da se ne dogode neprijatni sastanci u svlačionici uoči posljednjih nekoliko mečeva u Superligi, ko zna, možda i mečeva koji će odlučivati o tituli.

Načelno, igrači su se složili sa ovom idejom, ali ne i dalje od toga, a postoje i slučajevi u kojima su pregovori ovakve vrste dodatno zakomplikovani prirodom ugovora. To je recimo slučaj Abiole Daude, koji trenutno prima oko 200.000 evra po sezoni, a kojem se uveliko duguje polovina.

Naš izvor prenosi da se Dauda postavio veoma fer i korektno, s obzirom na to kako stranci umiju da razgovaraju kada im se duguje i kada bi trebalo da se odreknu nečega.

Takođe, s njim je načelno dogovoreno kako i kada će mu biti isplaćen dio nastalog dugovanja, a on se usmeno složio sa prijedlogom da primi manje novca, ali samo do kraja sezone. Zašto ne duže od toga? Zato što bi Crvena zvezda otprilike u aprilu trebalo da se odluči da li želi da "aktivira" narednu sezonu u ugovoru Nigerijca, a prema aneksu njemu bi tada, automatski, pripala i povišica na skoro 100.000 evra.

Dauda, stoga, ne želi sada da prihvati smanjenje ugovora u visini od 50 odsto u odnosu na projektovanu platu u sezoni 2014/15...

Kakav god da bude ishod ovih pregovora, od kojih su možda i najznačajniji oni koji se vode sa Lazovićem, s obzirom na to da mu se duguje oko 400.000 evra (!?), sve je izvjesnije da će proljeće pred nama donijeti odgovor na pitanje da li ova Uprava Crvene zvezde može da se izbori sa "taksimetrom" koji nemilosrdno otkucava. Drugim riječima, odgovor na pitanje da li je Uprava na čelu sa Draganom Džajićem u stanju da servisira sve ono što je potpisano i prije i poslije novembra 2012. godine i formiranja Radne grupe.

Trenutno, stvari ne slute na dobro.

(Nikola Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC