• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević najbliži klupi Srbije

Bivši trener Partizana najozbiljniji kandidat da na mestu selektora nacionalnog tima zameni Sinišu Mihajlovića.

Nedoumica je sve manje, Srbija će uskoro dobiti selektora, a to će najvjerovatnije, biti Aleksandar Stanojević, prenosi "Sportski žurnal".

Doskorašnji trener Pekinga, sudeći prema posljednjim informacijama, prvi je pik rukovodstva FSS i samo neplaniran splet okolnosti mogao bi da ga udalji od skorašnje promocije.

SALE SEDMI MUSKETAR

Ukoliko Aleksandar Stanojević prihvati ponudu i sjedne na klupu, postaće sedmi selektor koji je predvodio Srbiju. Prije njega "orlove" su vodili Španac Havijer Klemente (jul 2006 - decembar 2007), Miroslav Đukić (decembar 2007 - avgust 2008), Radomir Antić (avgust 2008 - septembar 2010), Vladimir Petrović (septembar 2010 - oktobar 2011), Radovan Ćurčić, vršilac dužnosti (oktobar 2011 - februara 2012) i Siniša Mihajlović (maj 2012 - novembar 2013). Najuspešniji je bio Antić, koji je ostvario skor od 17 pobjeda, osam poraza i tri remija i sa Srbijom je obezbijedio plasman na Mundijal 2010. godine.

Stanojević (40) je do aprila 2010. već obavljao funkciju selektora omladinske reprezentacije Srbije, a radio je i kao pomoćnik Miroslava Đukića na klupi "orlova" od kraja 2007. do avgusta 2008. godine, tako da veoma dobro zna šta ga čeka ako se prihvati novog posla.

"Nisam jedini kandidat za selektora, mnogo se trenera pominje u toj ulozi", izjavio je Stanojević.

On je posle završetka uspešne sezone u Pekingu neočekivano dobio otkaz, ali kako nije još razrešio sve detalje oko raskida ugovora sa Kinezima, nije želeo da se upušta u priću o preuzimanju reprezentacije Srbije.

"Očekujem da se za dve nedelje dogovorim sa bivšim klubom", rekao je Stanojević, koji je omladinsku reprezentaciju Srbije 2009. odveo do polufinala Evropskog prvenstva u Ukrajini.

Srpska kuća fudbala, posljednjih dana, intenzivirala je napore u želji da pitanje upražnjene klupe A tima što prije skine sa dnevnog reda. Predsjednik Tomislav Karadžić obavio je više razgovora sa Sinišom Mihajlovićem, ali je prije sedam dana javno priznao da su male šanse da dođe do dogovora.

Nezvanično se, ipak, moglo čuti da Mihajlović nije voljan na predloženo smanjenje plate, pa je ideja o povratku automatski pala u vodu.

Uz Stanojevića ozbiljan kandidat za klupu "orlova", jedno vrijeme, bio je i Dragan Stojković. Ipak, Piksijeve šanse naglo su opale posljednjih dana.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC