• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Magija Ronaldinja, katastrofa Barse

Spektakularan gol Brazilca, bio uvod u katastrofu Barselone u režiji Argentinaca. Da sve bude gore po Ronaldinja, pobrinuo se Real Madrid

 PRIMERA: Magija Ronaldinja, katastrofa Barse  Izvor: MONDO

Pomislili su u 30. minutu navijači Barselone: "Vratio se!", ali je usledio potop! Posle "makazica" Ronaldinja za TV špice, Atletiko Madrid je pregazio njegov tim na "Kalderonu" - 4:2 (2:1).

Da stvar bude gora po Barselonu, Real Madrid je odneo sva tri boda iz Huelve. Tačnije, u kofere "spakovao" ih je Robinjo.

Prvi gol Brazilac je postigao nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru, u 74, a drugi u 90. minutu za vodjstvo svog tima od 3:1. Na kraju, Rekreativo - Real 2:3 (1:1).

Kako je počelo u Madridu, činilo se da će Barselona slaviti novu pobedu, a još više slaviti povratak Ronaldinja. Centaršut Ćavija u 30. minutu, nekada najbolji igrač sveta "uhvatio" je makazicama preko glave za 0:1.

Ali, osveta Madridjana bila je surova. Prvo je Kun Aguero u 38. minutu, posle solo prodora, uputio udarac, koji je od noge igrača Barselone pronašao put u mrežu, a samo četiri minuta kansije zatresao ju je i drugi Argentinac Maksi Rodrigez.

Povratak sa odmora nije doneo ništa novo. Opet je Atletiko frenetično napadao, a u jednom takvom naletu Pujol je srušio Kun Aguera u šesnaestercu, a Dijego Forlan sa bele tačke poslao fudbal u jednu, a Viktora Valdesa u drugu stranu - 3:1! Igrao se 63. minut.

Osam minuta kasnije, opet je argentinski vunderkind i dečko Maradonine kćerke, Serhio Aguero, bio u glavnoj ulozi. Lep potez: uzeo je loptu Pujolu, izbacio Milita, prevario Valdesa - 4:1!

Katastrofu Barse uoči revanša sa Seltikom u Ligi šampiona ublažio je Samjuel Eto, posle "otpatka" od šuta Ejdura Gudjonsena. Prethodno je u 56. minutu Leo Mesi zamenio besnog Tjerija Anrija, ali to nije doneo pomak u igri tima.

Na krajnjem jugozapadu Španije, Real Madrid je prekinuo niz od tri poraza i povećao prednost nad Barsom, koja je do subote popodne iznosila samo jedan bod.

Posle nedelje u kojoj su ih nadigrali Betis, Roma i Hetafe, "kraljevići" su spas našli u oporavljenoj zvezdi Robinju. Brazilac je ušao na teren i prvi kontakt s loptom pretvorio u gol, a kasnije uz malo magije doneo ubedljivo vodjstvo od 3:1, koje je Martins uspeo samo da ublaži u nadonkadi vremena...

Deportivo je skupe bodove u borbi za opstanak dobio prilično jeftino, od jednog od najskupljih timova lige, Sevilje - 2:1 na "Riazoru".

Izgleda da nema spasa za Valensiju ove sezone, što se potvrdilo na "Manžuiku", gde se Espanjol poigravao sa nekada velikim timom - 2:0. "Španci" su gostima dali dva gola, a mogli su i mnogo više, mada je i to bilo previše za već omraženog Ronalda Kumana, koji je isključen u 83. minutu.

Trener Valensije pridružio se u svlačionici ranije isključenom Hedviges Maduru, svojoj poslendjoj akviziciji u zimskom prelaznom roku.

Kuriozitet je da su srpski internacionalci Nikola Žigić i Milan Smiljanić u istom mintu ušli u igru. Žigić je zamenio Davida Silvu u 72, kada i Smiljanić Sorijana. Nedugo po ulasku u igru Žigić je nesmotreno startovao na golmana Kamenog i za dlaku izbegao isključenje.

Rezultati i parovi 26. kola Primere:

U subotu:

Atletiko Madrid - Barselona 4:2 (2:1)
/Aguero 38, 71, Rodrigez 42, Forlan 63 penal - Ronaldinjo 30, Eto 74/

Deportivo - Sevilja (1:1)
/Vilhemson 35 penal, Lafita 63 - Kanute 25/

Rekreativo Huelva - Real Madrid 2:3 (1:1)
/Kaseres 16, Martins 90 - Raul 30, Robinjo 74, 90/

Espanjol - Valensija 2:0
/Luis Garsija 4, 51/

U nedelju (17.00):

Hetafe - Majorka
Levante - Saragosa
Betis - Mursija
Valjadolid - Rasing
Viljareal - Osasuna (19.00)
Almerija - Atletik Bilbao (21.00)

TABELA: Real (+1) 59, Barselona (+1) 54, Viljareal 46, Atletiko M. (+1) 44, Espanjol (+1) 42, Sevilja (+1) 39,Rasing 38, Almerija 36, Valensija (+1) 35, Hetafe 32, Valjadolid 31, Majorka 30, Deportivo (+1) 30, Osasuna 29, Atletik B. 29, Saragosa 29, Betis 29, Rekreativo (+1) 29, Mursija 23, Levante 16 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC