• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup radost Lacija i Barse

Fudbaleri Lacija u srijedu su po peti put osvojili Kup Italije, dok je Barselona pobjednik Kupa kralja postala rekordni 25. put!

 Kup radost Lacija i Barse Izvor: MONDO

"Lacijali" su sticajem okolnosti bili domaćini finalnog susreta sa Sampdorijom, u kojem je pobjednik dobijen tek poslije izvođenja jedanaesteraca.

U regularnom toku i poslije 120 minuta igre bilo je 1:1 (Zarate 5 - Pacini 31), a odluka je u penal-seriji pala poslije promašaja Argentinca Huga Kampanjara, poslije kojeg je veteran Osman Dabo zatresao mrežu i postavio konačnih 6:5.

Među prvih pet izvođača na obje strane su bili neprecizni provjereni golgeteri, kod Lacija Tomaso Roki, a kod Sampdorije Antonio Kasano.

Doprinos trijumfu rimskog tima dao je i povremeni reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov. Najzapaženiji potez imao je početkom drugog poluvremena, kada je uklizavanjem ispred gol-linije spriječio vođstvo gostiju od 2:1.

U Španiji je finale bilo manje neizvjesno, mada je ipak bilo malo drame.

Atletik Bilbao na Mestalji je poveo već u devetom minutu, ali je na kraju bilo čak 4:1 u korist Barselone (Ture 31, Mesi 55, Krkić 58, Ćavi 64 - Tokero 9).

Barsa u nedjelju na Majorci može da osigura i titulu prvaka, a onda bi joj ostalo da 27. maja u Rimu pokuša da u susretu sa Mančester junajtedom osvoji i evropsku Ligu šampiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC