• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan navija za Cirih, Salcburg, CSKA...

Put srpskog prvaka do grupne faze Lige šampiona, od ovog ljeta će biti duži, ali istovremeno i prohodniji nego do sada, piše "Sportski žurnal".

 Partizan navija za Cirih, Salcburg, CSKA... Izvor: MONDO

Poslije reforme sistema kvalifikacija, prvaci zemalja sa najmanjim koeficijentom uspješnosti u evropskim kupovima moraće da odigraju čak četiri, a prvaci zemalja srednje kategorije - uključujući Partizan - tri kvalifikacione runde.

Međutim, ako situacija u "kritičnim" nacionalnim šampionatima (Švajcarska, Austrija, Bugarska) ostane onakva kakva je nekoliko kola prije završetka, crno-bijeli će od početka do kraja kvalifikacija biti u grupi timova povlašćenih na žrebu i u najgorem slučaju se boriti za mjesto u Ligi šampiona sa sebi ravnima.

Partizanu je za zvanje nosioca u posljednjem krugu kvalifikacija neophodno da Cirih, Salcburg i CSKA iz Sofije postanu prvaci svojih zemalja, a da to ne urade Bazel, Rapid i Levski.

Tada bi posljednja prepreka na putu ka eliti mogle da budu ekipe poput zagrebačkog Dinama, bugarskog CSKA, Ciriha, BATE Borisova, Salcburga...

Čak i ako nepovoljnija varijanta postane realnost, biće lakše utoliko što više nisu mogući dueli sa trećeplasiranima i četvrtoplasiranima iz šampionata Engleske, Španije, Italije, Njemačke ili Francuske.

Žrijeb prvog i drugog kola kvalifikacija zakazan je za 22. jun, a Partizan će startovati 14. ili 15. jula, dok su revanši na programu 21. i 22. jula. Termini treće runde su 28/29. jul i 4/5. avgust, a četvrte 18/19. i 25/26. avgust.

Dakle, treba biti spreman na vrijeme, jer u šest utakmica praktično neće biti prava na grešku, a samo prvi protivnik biće "na papiru" lak.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC