• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Mladost šokirala Borac u Banjaluci!

Banjalučki Borac porazom je počeo proljećnu polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Mladost je slavila golom u 90. minutu (0:1).

Iako su važili za apsolutnog favorita, Banjalučani su izgubili u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine golom Amela Ramića u 90. minutu!

Gosti iz Velike Obarske bili su opasniji pred golom Asmira Avdukića iz brzih kontranapada u prvom poluvremenu, ali je golman reprezentacije pokazao zašto se nalazi na svakom spisku selektora "zmajeva" Safeta Sušića.

Novi kapiten crveno-plavih činio je čuda na golu, braneći solidne šanse koje su stvarali Lazar Zečević, Dragiša Komarčević i Aleksandar Vasić.



Posebno lijepu odbranu novi kapiten Banjalučana je zabilježio u 10. minutu nakon odličnog udarca Zečevića. Avdukić je zaplivao kroz vazduh i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.


Prvu šansu stvorili su gosti već u prvom minutu, ali su se spetljali u šesnaestercu Borca.

Izabranici domaćeg trenera Dragana Jovića držali su nešto više loptu u nogama, ali u prvom poluvremenu nisu stovorili stopostotnu priliku osim tri polušanse.

Prvu je propustio Aleksandar Subić u šestom minutu kada je šutirao iskosa u golmana Bojana Tripića, a drugu je imao Mladen Žižović koji je sa ivice kaznenog prostora gađao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, ali je bio neprecizan.

Sjajnu priliku crveno-plavi su stvorili u 25. minutu kada je poslije lijepe akcije na sredini, lopta stigla do Subića na lijevoj strani, a on je ubacio u peterac! Na volej je natrčao Srđan Grahovac, ali je umjesto u mrežu loptu poslao visoko iznad gostujućeg gola!

Prvi meč sa novim premijerligašem, Borac je u jesenjem dijelu sezone riješio u svoju korist u Bijeljini (2:3) pogocima Joce Stokića (dva) i Ognjena Đelmića koji su ove zime otišli u inostranstvo.

Njihove zamjene, Petar Kunić i Haris Handžić nisu pokazale mnogo u subotu popodne iako su se trudili...Handžić se doduše istakao ali po koškanju sa kapitenom Mladosti Delimirom Bajićem, a epilog cijele "frke" bili su žuti kartoni za dvojicu "ratobornih" igrača.

U nastavku su Banjalučani ušli mnogo odlučnije s namjerom da opravdaju ulogu favorita. Redale su se prilike ispred golmana Tripića, najbolje su propustili Handžić i Kunić, ali u subotu lopta nije htjela u mrežu gostiju iz Velike Obarske.

Grčevito su se gosti branili želeći da s banjalučkom "nulom" krenu u proljećnu bitku za opstanak, a onda im se ukazala prilika da osvoje sva tri boda u 90. minutu.

I nisu je propustili!

Poslije kontranapada, Amel Ramić se našao oči u oči sa golmanom Avdukićem i uz pomoć stative je poslao loptu u mrežu za šokatan poraz crveno-plavih - 0:1.

Pokušavao je Borac u sudijskoj nadoknadi da barem stigne do jednog boda, ali ni vremena, niti sreće, ali ni znanja nije bilo da se razgali oko 1.000 navijača na banjalučkom Gradskom stadionu.

Zato je publika "nagradila" svoje ljubimce salvama zvižduka...

BORAC: Avdukić, Radulović, Jevtić, Žižović, Kunić, Grahovac, Dujaković, Subić, Grujić, Dragičević, Handžić.

MLADOST: Tripić, Hodzić, Bajić, Ramić, Trifković, Savić, Komarčević, Ristić, Zečević, Vasić, Mazić.

(MONDO, foto: MONDO, Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC