• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka za MONDO: Malo smo potcijenili Mladost

"Nemam objašnjenje, to je bio 'sindrom' prvog kola! Malo smo i potcijenili Mladost, mislili smo da ćemo lako dobiti utakmicu", kaže kapiten Borca.

Kada favorizovani domaći tim upiše poraz od autsajdera na papiru, a najbolji pojedinac domaćina na terenu bude golman, onda nešto "debelo" ne štima u toj ekipi...

A tako je bilo u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je važio za apsolutnog favorita protiv Mladosti iz Velike Obarske što zbog pozicije na tabeli, domaćeg terena, gromoglasnog navijanja od hiljadu do dvije svojih pristalica. Osim toga, kvalitetniji igrački kadar i uz dužno poštovanje treneru gostiju Dušanu Jevriću veća "stručnost" šefa Banjalučana Dragana Jovića.

Pa ipak, Mladost je poslije 2:3 u Bijeljini u prvom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uspjela da se revanšira Banjalučanima i to golom Anela Ramića u 90. minutu!

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE MOMENTE MEČA

"Najslađom" pobjedom u posljednjim trenucima meča 20. kola, novi premijerligaš je napravio važan korak ka opstanku istovremeno udaljivši tri koraka crveno-plave u njihovoj bici za Evropom.

Šta se dogodilo? Koji su uzroci poraza? Unaprijed "upisani" bodovi, potcijenjivanje rivala, neuigranost ili nešto četvrto pokušali smo da saznamo od najboljeg aktera utakmice, kapitena Borca Asmira Avdukića.

"Nemam objašnjenje, to je bio sindrom prvog kola! Malo smo i potcijenili ekipu Mladosti, mislili smo da ćemo lako dobiti utakmicu. Ali, gosti su odigrali na vrhunskom nivou, bili su ekstra hrabri i zasluženo stigli do pobjede", izjavio je popularni Avduka za MONDO.

Većina prisutnih na Gradskom stadionu je stekla utisak da je posebno neuigrana bila posljednja linija, kojoj od zimus nedostaje dugogodišnji kapiten Boris Raspudić.

"Kod svih nas se uvukla nervoza jer su u klubu velika očekivanja. Svi mi želimo da Borac igra u međunarodnim takmičenjima i veći je pritisak na igračima. Novopridošli fudbaleri se možda još nisu snašli, možda nisu još uspjeli da se izbore s pritiskom nastupa za banjalučki klub. Ne samo u odbrani".

Avdukić je podvukao da ovaj šokantni poraz neće poremetiti Banjalučane da se na kraju prvenstva domognu cilja - plasmana u evropska takmičenja.

"Međutim, siguran sam da će vremenom sve doći na svoje mjesto jer je riječ o poprilično iskusnim igračima. Vjerujem da se u narednim mečevima neće događati greške koje su se desile na sinoćnjoj utakmici".

Naredna utakmica je u subotu u Bijeljini u okviru 21. kola protiv Radnika, koji se takođe bori za opstanak u premijerligaškom društvu.

"Radnik je mnogo tvrda i jaka ekipa koja pruža dobre partije posebno u Bijeljini. Tamo su se mnogi favoriti opekli, Sarajevo je poraženo, Željezničar je juče odigrao 0:0 i neće nam biti lako. Osim toga, riječ je o svojevrsnom srpskom derbiju, ali Borac ima kvalitet da osvoji bodove".

NIJE U ŠOLDIMA SVE



Pominjući Sarajevo, novi kapiten crveno-plavih se dotakao i stanja u bordo klubu i startnog poraza od Čelika u Zenici (1:0) iako su mnogi predviđali "šetnju" ekipe Roberta Jarnija kroz proljećni dio šampionata.

"Ulagali su pare i Arapi u Mančester siti, pa su 'građani' tek poslije tri godine prošli grupnu fazu Lige šampiona. Nije u šoldima sve! Bitniji je sistematski rad. Da ne bude zabune, apsolutno podržavam dolazak kapitala Vinsenta Tana u Sarajevo, to je ekstra dobro za naš fudbal, ali tek poslije nekoliko godina će bordo tim biti pravi pod uslovom da nastavi rad u kontinuitetu. Uprkos startnom porazu i dalje su jedan od glavnih kandidata za titulu uz Želju, kojem je glavni adut što je zadržao igrače ove zime i što su vrlo uigrani".

Čuvara mreže Banjalučana prije odlaska u Bijeljinu očekuje okupljanje reprezentacije BiH u srijedu u Insbruku, gdje će odmjeriti snage sa selekcijom Egipta u prijateljskom meču.

PAPE, DAJ KOJI MINUT

"Idemo u Austriju da se okupimo i jedva čekam da se vidim s ostalim reprezentativcima. Mislim da smo bolji od Egipta i da bi trebali doći do pobjede. Što se tiče eventualne minutaže, Asmir Begović je prvi golman 'zmajeva' i svjestan sam svog mjesta u reprezentaciji. Ne očekujem puno, ali bih naravno volio da dobijem od selektora Safeta Sušića koji minut na terenu", zaključio je Avdukić u razgovoru za naš portal.

(N.Šatara/, foto: Borac-sport, FK Borac, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC