• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rat" u Madridu, gužva na vrhu Primere!

Atletiko i Real odigrali neriješeno (2:2) i tako stvorili šansu Barseloni da se u nedjelju uveče primakne "kraljevskom klubu" na samo bod zaostatka.

Rat Atletiko Madrida i Reala, vođen u nedjelju uveče, završen je bez pobjednika.

Gosti su poveli golom Karima Benzeme u 3. minutu, izjednačili su Koke u 28. i Gabi u 46, a konačnih 2:2 postavio Kristiano Ronaldo u 82!

"Kraljevski klub" je pogotkom Portugalca produžio niz utakmica bez poraza, koji traje od 30. oktobra. Real će ostati lider Primere, s tim da će Barselona od 21.00 čas imati priliku da se pobjedom nad Almerijom popne na drugo mjesto, sa bodom zaostatka za Madriđanima.

Real će dočekati naredno kolo sa 64 boda, Atletiko Madrid sa 61, a Barsa za sada ima 60 i utakmicu manje.

Najljepši detalj uzbudljivog i borbenog meča, u kojem su odugovlačenjem vremena učestvovali čak i sakupljači lopte, bio je pogodak Gabija u nadoknadi prvog poluvremena. Pogodio je sa više od 30 metara i iznenadio Dijega Lopeza.

VIDEO

Ipak, za konačan rezultat pitao se Kristijano Ronaldo, (zvanično) najbolji igrač na svijetu. Iskorisio je u 82. minutu dodavanje Karvahala i propuštanje lopte Gereta Bejla, da bi ispisao na semaforu rezultat 2:2.

VIDEO

Dakle, Atletiko ni poslije šest godina nije uspio da pobijedi najvećeg rivala. Jeste mu se odlično suprotstavio, organizovano i napadački u prvom poluvremenu i podjednakom žestinom i u drugom, ali nije uspio da osvoji sva tri boda.

Već u 3. minutu, nakon pogotka Karima Benzeme za vođstvo Reala (na slici dole), postalo je jasno da će "prštati" na svakom dijelu terena. Tako je i bilo, nažalost arbitra Karlosa Delgada, koji je trpio žestoke kritike od početka meča i nesviranog penala za Atletiko.



Brazilsko/španski napadač utrčao je u 11. minutu u kazneni prostor gostiju, pa pao poslije očiglednog kontakta sa Serhijom Ramosom. "Jorgandžije" su oštro protestovale, Arda Turan je dobio i žuti karton zbog prigovora, ali penala za domaće nije bilo.

Pritužbe na suđenje imali su i gosti. Kristijano se u 56. minutu žalio, tražeći penal za svoj tim jer je Gabi rukom reagovao u "živom zidu". Delgado je i tom prilikom ostao nijem...

Arbitar je bio u centru pažnje i sredinom drugog poluvremena, kada su sa klupe Atletika krenuli ka njemu u želji da se fizički obračunaju, jer su smatrali da je pri jednoj kontri domaćih trebalo da dosudi faul, a ne kontrafaul.

Bučna publika utišana je u opisanom 82. minutu, nakon drugog pogotka Reala, kojim je razjašnjeno da ni Atletiko ponovo neće izgubiti na svom terenu, ali i da neće osvojiti tri boda, sa kojima je računao do završnice derbija za pamćenje.

ATLETIKO: Kurtoa - Luis, Miranda, Godin, Huanfran - Gabi, Mario Suarez - Turan (od 83' Rodrigez), Raul Garsija, Koke - Dijego Kosta

REAL: Dijego Lopez - Arveloa (Karvahal 71'), Pepe, Serhio Ramos, Fabio Koentrao (od 59' Marsel) - Ćabi Alonso, Modrić, Di Marija (od 72' Isko) - Bejl, Kristijano Ronaldo - Benzema.

REZULTATI 26. KOLA:

Viljareal - Betis 1:1 (0:0)
/Bruno 71'p - Ruben Kastro 85'/

Atletiko Madrid - Real 2:2 (2:1)
/Koke 28', Gabi 45' - Benzema 3', Ronaldo 82'/

Sevilja - Sosijedad 1:0 (0:0)
/Gameiro 77/

Barselona - Almerija 4:1 (2:1)
/Sančez 9, Mesi 24, Pujol 83, Ćavi 89 - Truhiljo 27/

Rajo Valjekano - Valensija 1:0 (0:0)
/Larivej 61/

U subotu

Malaga - Valjadolid 1:1 (1:1)
/Santa Kruz 13' - Larson 30'/

Levante - Osasuna 2:0 (2:0)
/Diop 4', Ruben Garsija 42'/

Hetafe - Espanjol 0:0

Elče - Selta 1:0 (0:0)
/Karles Gil 84'/

U petak

Atletik Bilbao - Granada 4:0 (2:0)
/Aduriz 7', 18', 74'p, Gurpegi 80'/

TABELA: Real 64, Barselona 63, Atletiko Madrid 61, Atletik Bilbao 50, Viljareal 44, Sosijedad 43, Sevilja 38, Levante 36, Valensija 35, Espanjol 33, Selta 30, Elče 29, Osasuna 29, Granada 27, Hetafe 27, Malaga 26, Almerija 26, Valjadolid 23, Valjekano 23, Betis 15.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC