• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drulović: Prošlo je vrijeme odrastanja

Vršilac dužnosti selektora Srbije spreman je za debi i uvjeren da će "orlovi" u narednom periodu postizati mnogo bolje rezultate.

Fudbalski savez Srbije poverio je Ljubinku Druloviću zadatak da vodi nacionalni tim na prijateljskom meču protiv Republike Irske, ali je on sve vrijeme odlučan u namjeri da na kormilu najbolje selekcije ostane bar do Evropskog prvenstva 2016.

Uvjeren je da će se kao jedna od dvije najbolje ekipe u grupi sa Portugalom, Danskom, Jermenijom i Albanijom, direktno plasirati na taj šampionat.

"Radim kao da ću da ostanem do kraja kvalifikacija, odnosno EP u Francuskoj. Uvijek razmišljam pozitivno. Moje je da radim, a zna se ko odlučuje", rekao je Drulović dnevnom listu "Sport".

Čovjek koji je sa U-19 reprezentacijom Srbije ljetos postao prvak Evrope, nema namjeru da traži alibi za eventualni neuspjeh u predstojećim kvalifikacijama.

"Vrijeme odrastanja je prošlo. Formirana je dobra grupa igrača i više ne smijemo da težimo umiranju u ljepoti igre, nego da sve podredimo rezultatu".

"Do sada smo igrali dobro, ali nismo pobjeđivali, dešavalo se i da nas sputa pritisak meča, a to nije odlika pobjedničkih ekipa. Vjerujem, ipak, da je to bila cijena sazrijevanja".

LJAJIĆ? ŠTA MOŽEMO...

Selektor se osvrnuo na povratak Adema Ljajića pod zastavu. Na pitanje "Sporta" kako će izgledati kada himnu budu pjevali svi osim njega, rekao je:

"Ako dečko ne osjeća tu himnu i ne želi da je pjeva, onda mi tu ne možemo ništa. On je građanin Srbije i ima pravo da bira... Ako kvalitet koji posjeduje bude demonstrirao u reprezentaciji, onda vjerovatno niko više neće ni postavljati pitanje himne".

Drulović je potvrdio da će reprezentacija igrati u formaciji 4-2-3-1, pošto je ona najpodesnija profilu igrača kakve imamo.

Što se tiče gostovanja u Dablinu (srijeda, 20.45), većina "orlova" doći će u glavni grad Irske u sopstvenoj režiji, dok je manja grupa u ponedjeljak prije podne odletjela iz Beograda.

Prvi zajednički trening zakazan je za ponedjeljak uveče.

U konkurenciji za tim su: Stojković, Brkić, Rukavina, Ivanović, Basta, Kolarov, Tomović, Biševac, Gudelj, Petrović, Krstičić, Fejsa, Matić, Ljajić, Tadić, Marković, Tošić, Sulejmani, Đorđević i Stefan Šćepović.

Mladoj reprezentaciji Srbije su za kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije pridodati Mitrović, Đuričić i Jojić, dok je Nastasić otpao zbog povrede.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC