• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Malo sam ih ućutkao

Napadač "orlića" sjajnom partijom protiv Belgije odgovorio tamošnjoj javnosti na kritike za igre u dresu Anderlehta.

Transfer Aleksandra Mitrovića u Anderleht predstavljen je kao "bomba". U Briselu su od njega očekivali da rešeta protivničke mreže već u prvoj sezoni pa, iako ne igra loše, trenutno nisu zadovoljni.

Mitrović je postigao 11 golova u 21 utakmici, što je odličan učinak za debitantsku sezonu u nekom prvenstvu, ali pošto je Anderleht tek na trećem mjestu, sa velikih devet bodova manje od Standarda iz Liježa, naš fudbaler često je na meti kritika belgijske javnosti.

Bivši fudbaler Partizana strpljivo je čekao priliku da im odgovori i učinio je to na najbolji mogući način. Golovima, i to protiv Belgije!

Mitrović je u srijedu u važnoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Belgije bio dvostruki strelac u pobedi "orlića" 3:0. Sjajnom partijom, pokazao je da kritikama nema mjesta.

"Drago mi je što sam protiv Belgijanaca dao dva gola. Dosta me kritikuju, dosta su me kritikovali, a ja sam ćutao i mislim da sam na najbolji način odgovorio na kritike. Malo sam ih ućutkao, na najbolji način", rekao je Mitrović za "Sportnetwork".

Ekipi Radovana Ćurčića za plasman u baraž potrebna su tri boda iz naredne dvije utakmice, protiv Italije i Sjeverne Irske, a ako ostanu neporaženi na "čizmi" onda će vjerovatno direktno na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.

"Bliži smo plasmanu nego juče, ali nam je potrebna još jedna pobjeda da bismo se našli tamo. Moramo da se koncentrišemo da prvu sledeću utakmicu pobijedimo i da se plasiramo na završni turnir", istakao je Mitrović.

Što se tiče duela sa Belgijom, mladi fudbaler, inače iz seniorskog tima pozajmljen selekciji igrača do 21 godine, je rekao:

"Odigrali smo odbranu perfektno, znali smo da ćemo imati par naših šansi, čekali smo ih i iskoristili. Odigrali smo kao velika ekipa i zasluženo pobijedili. Nismo možda očekivali ovakav rezultat, ali smo došli da se nadigravamo i pobijedimo. Ključ pobjede je u perfektnoj defanzivi. Nismo im dali ni milimetar prostora, igrali smo agresivno. Čekali smo priliku, dočekali i pobijedili".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC