• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijateljski dvomeč: "Zmajići" na "orliće"

Reprezentacije BiH i Srbije do 19 godina odigraće dva prijateljska meča, prvi u Modriči 11. marta, a drugi dva dana kasnije u Gradačcu.

Selektor juniorske reprezentacije BiH Toni Karačić za dvomeč protiv akluelnih evropskih šampiona do 19 godina pozvao je 23 igrača.

Na spisku su: Goran Karačić (Zrinjski, Mostar), Kerim Memija (Željezničar, Sarajevo), Eldar Čivić (Slovačko, Češka Republika), Adel Halilović (Red Bul Salcburg, Austrija), Marko Mihojević, Samir Radovac, Almir Aganspahić, Amar Burović, Tarik Handžić (Sarajevo), Ismar Hairlahović (Hajduk Split, Hrvatska), Adnan Bašić, Tarik Isić (Velež, Mostar), Mićo Kuzmanović, Eldar Dedić-Mešanović (Zvijezda Gradačac), Andrej Modić (Milan, Italija), Ćazim Suljić (Sent Etijen, Francuska), Emir Spahić (Viena Beč, Austrija), Ante Čović (Široki Brijeg), Nemanja Trkulja (Kozara, Gradiška), Goran Ratković (Borac, Banjaluka), Ratko Buljić (Modriča Maxima), Alen Jurilj (Zagreb, Hrvatska) i Anes Duraković (Čelik, Zenica).

Prvi meč, koji će se igrati na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči na programu je 11. marta u 15 časova, a drugi u četvrtak, 13. marta u 13.30 časova na stadionu "Banja Ilidža" u Gradačcu.

Okupljanje bh. juniora planirano je za ponedjeljak, 10. marta u hotelu "Euro" u Odžaku.

Kontrolne utakmice poslužiće selektorima Toniju Karačiću i Veljku Paunoviću za uigravanje reprezentacija pred takmičarske mečeve.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za EP 2014. godine okončala je već u prvom krugu, nakon što je u konkurenciji Republike Irske, Švedske i Azerbejdžana zauzela tek treće mjesto.

U taboru "zmajića" zato su se okrenuli formiranju selekcije koja će tokom oktobra učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, čiji će domaćin biti Grčka. BiH će igrati u grupi 12 sa Francuskom, Lihtenštajnom i Makedonijom.

Sa druge strane, Srbija će u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine igrati u grupi sa Turskom, Islandom i Republikom Irskom. Prvoplasirana reprezentacija iz grupe obezbijediće plasman na kontinentalnu smotru, koja će od 19. do 31. jula 2014. biti održana u Mađarskoj.

(MONDO, foto: FSBiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC