• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FS BiH: Ušanović ostaje gensek!

Munib Ušanović do daljnjeg ostaje generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH!

 IO FS BiH: Ušanović ostaje gensek! Izvor: MONDO

Na sjednici Izvršnog odbora u Bihaću nije donesena konačna odluka, jer Ušanović nije dobio potrebnih 12 glasova. Za dosadašnjeg genseka glasalo je 10 čalova IO FS BiH, dok ostala trojica kandidata Fuad Čolpa, Ismet Ovčina i Risto Trivun, koji su bili prijavljeni putem konkursa, nisu dobili nijedan glas.

"U kombinaciji je bio i Jasmin Baković, ali pošto nije bio kandidat za sekretara putem konkursa, ta solucija je otpala. Članovi Predsjedništva Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko su bili za promjene, dok je Iljo Dominković bio za glasanje", rekao je Živko Marjanac, član Izvršnog odbora FS BiH iz FSRS za "Glas Srpske".

U korist Ušanovića su glasali Iljo Dominković, Hamdija Abdić, Muhidin Raščić, Samir Ćemalović, Mensur Bašić, Jozo Laštro, Josip Bevanda, Ivan Perić, Fuad Salihbašić i Marijan Jelić. To mu nije bilo dovoljno za reimenovanje i novi, četvorogodišnji mandat, jer su protiv njega glasali Bogdan Čeko, Ranko Cvijić, Slaviša Vujić, Živko Marjanac i Sulejman Čolaković.

Ušanović će ostati generalni sekretar u tehničkom mandatu, a mnogo toga biće poznato nakon 2. juna, kada se očekuje sudska presuda za utaju poreza i zloupotrebu položaja u procesu koji se vodi protiv aktivnog "genseka". Tada će biti i kongresi UEFA i FIFA, a za imenovanje generalnog sekretara nije više potrebno raspisivati konkurs. To znači da Izvršni odbor može da postavi bilo koga na ovu funkciju.

Sastanak je kasnio više od pola sata, zato što potpredsjednik FS BiH Iljo Dominković nije stigao na vrijeme.

Usvojen izvještaj


Članovi IO usvojili su izvještaj Miroslava Ćire Blaževića o prethodnim utakmicama nacionalnog tima. Ujedno, to je bila i prva tačka dnevnog reda. Što se tiče reprezentacije BiH, vođena je polemika i oko toga gdje će se igrati dvije posljednje utakmice kvalifikacija za SP protiv Turske i Španije. Dok su pojedini članovi IO zagovarali da to bude Sarajevo, Ćiro je decidno tražio Zenicu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC