• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspucan Partizan oduševio Grobare

Crno-bijeli u 18. kolu zabilježili najbolji partiju ovog proljeća i ubjedljivo porazili Radnički 1923.

"Parni valjak" je počeo da melje...

Želja trenera Partizana Marka Nikolića je da njegov tim igra sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Za sada je na pravom putu, poslije remija u Novom Pazaru, tijesne pobjede protiv Radničkog iz Niša u Humskoj, probuđeni crno-bijeli pregazili su Radnički u Kragujevcu - 5:0 (2:0).

Definitivno, aktuelni šampion Srbije pružio je jednu od boljih partija, ne samo od početka drugog dijela Superlige, već u cijeloj sezoni. Strelci za Beograđane bili su Filip Malbašić (3. minut), Petar Škuletić (38. i 90), Filip Malbašić (58) i Danko Lazović (64. iz penala).

Navijačka grupa Crveni đavoli na utakmici sa Partizanom proslavila je 25 godina od osnivanja.
Već u trećem minutu, iz prvog konkretnog napada, Partizan je pronašao rješenje za odbranu domaćina. Malbašić je uspio da postigne gol koji je u velikoj mjeri olakšao posao crno-bijelima. Radnički je morao da otvorenije krene ka golu Milana Lukača, što ih je koštalo ubjedljivog poraza.

Prvi put od povratka u Partizan u startnoj postavi našao se Danko Lazović, koji je prva dva proljećna kola preskočio zbog povrede mišića primicača. I odmah se vidjelo koliko je iskusni napadač nedostajao crno-bijelima, pogotovo u Novom Pazaru. Takođe, šef stručnog štaba Partizana odlučio se da duel u srcu Šumadije počne sa Andrijom Živkovićem, dok su Predrag Luka i Saša Ilić ostali na klupi.

Iz prve ozbiljne akcije Beograđana Malbašić je postigao gol koji se rijetko viđa. "Vezista" Partizana uspio je da iznenadi Ognjena Čančarevića i savlada ga iz "mrtvog ugla", i to lobom!

Nedugo poslije, Lazović nije iskoristio veliku priliku. Andrija Živković je izbacio Petra Škuletića na desnoj strani, uslijedila je povratna lopta u sredinu za iskusnog napadača, ali je njegov udarac sa sedam-osam metara zaustavila prečka.

Partizan je igrao mnogo bolje, ali je malo posustao poslije pola sata. Međutim, taman kada je domaćin postajao sve opasniji uslijedio je šok za Kragujevčane. Lazović je petom odigrao za Škuletića, koji je šutirao iskosa sa leve strane i uz pomoć nesigurnog Čančarevića postigao prvi gol od povratka u Partizan. Igrao se 38. minut...

Na početku drugog poluvremena Lazović je imao odličnu šansu da riješi svaku dilemu oko pobjednika, ali je u duelu "jedan na jedan" sa Čančarevićem golman Radničkog izašao kao pobjednik, čime se iskupio za grešku kod drugog pogotka Partizana.

U 55. minutu konačno je i domaćin imao priliku da smanji prednost rivala. Spalević je šutirao nakon povratne lopte, pogodio je Drinčića i umalo prevario Lukača. Ipak, čuvar mreže crno-bijelih bio je oprezan.

Nikola Drinčić je u 58. minutu oduševio sve, "opalio" je po lopti sa oko 25 metara, okrznuo prečku i smjestio je u mrežu. Čančarević je ostao ukopan i preostalo mu je samo da pogledom isprati snažan šut fudbalera Partizana.

Upisao se i Lazović i to sa bijele tačke. Prethodno je navodno Škuletić fauliran od strane Vladimira Bubanje u kaznenom prostoru domaćina, ali se stekao utisak da je Glođović napravio veliku grešku, jer prekršaja nije bilo. Od 64. minuta na semaforu je pisalo 4:0.

I Radnički je imao nekoliko prilika, najbolju Dragan Čadikovski. Bivši napadač Partizana pogodio je okvir gola pred kraj meča.

Tačku na sjajnu igru crno-bijelih stavio je Škuletić golom u 90. minutu.

Partizan se vratio na prvo mjesto i ima dva boda više od "vječitog" rivala, ali je pitanje da li će na njemu i da ostane jer Crvena zvezda od 18 sati dočekuje Napredak u Ljutice Bogdana.

RADNIČKI: Čančarević - Pavlović, Marić, Rosić, Bubanja - Krivokapić, Kovačević (od 79' Nedović) - Miljuš (od 85' Andrić), Beljić, Adamović (od 58' Čadikovski) - Spalević.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov - Drinčić (od 67' Gulan), A. Živković (od 77' Luka), Brašanac, Malbašić - Lazović (od 68' Pantić), Škuletić.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC