• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

London pripada Čelsiju i "dedi Etou"

"Plavci" u derbiju 29. kola pobedili Totenhem i pobjegli Liverpulu i Arsenalu na "plus sedam", ali ima i utakmicu više. Strijelci Eto, Azar i Ba.

Londonski derbi, ali i derbi 29. kola Premijer lige pripao je Čelsiju.

"Plavci" su pred svojim navijačima pobijedili Totenhem 4:0 (0:0) i tako ga u dobroj mjeri udaljili od titule prvaka, a sebe približili. Tim Žozea Murinja zasluženo je osvojio tri boda, golovima Samjuela Etoa u 56, Edena Azara u 60. i Demba Baa u 89. i 90. minutu.

Poslije vrlo dobrog prvog poluvremenu, Totenhem je katastrofalno odigrao drugi dio meča i greškama svojih igrača na kraju pretrpio težak poraz.

Eto je probio led, a postizanje pogotka iskoristio je da se našali na račun natpisa o njegovim godinama, koje su postala glavna tema od kada je u javnosti procurila izjava njegove bivše partnerke da nema 32 već 39 godina.

Prilikom proslave gola Kamerunac je došao do korner zastavice, sa bolnom grimasom se uhvatio za leđa i pridržao za zastavicu. U prvi mah učinilo se da se napadač Čelsija povrijedio, ali je vrlo brzo svima na stadionu postalo jasno da je Eto želio da se našali sa pričama da je "fudbalski deda".

Bez obzira šta je istina, kamerunski fudbaler je pokazao da ništa manje nije ubojit prema protivničkim golmanima, što je na svojoj koži najbolje osjetio Ugo Lori.

Francuz je samo četiri minuta kasnije bio prinuđen da opet ode po loptu u svoj gol. Ovaj put pošto je Azar bio neumoljiv sa 11 metara. Taj gol praktično je i riješio pobjednika.

Penalu je prethodio start Žunea Kabula, preoštar i za isključenje, tako da su "pijevci" posljednjih pola sata imali deficit u rezultatu, ali i u brojnom stanju na terenu.

Demba Ba je zamijenio Etoa i u posljednja dva minuta, u 89. i 90. uspio da dva puta savlada Lorija, drugi put poslije velike greške Kajla Vokera.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su svih 90 minuta za lidera engleskog šampionata.

(MONDO, Foto: AP Photo/Bogdan Maran)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC