• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novom Pazaru drama poslije crvenog kartona!

Novi Pazar - Sloboda 2:1, tek nakon što je isključen Raković! U druge dve koje su počele u 14 časova, tri gola, jedan penal i jedan crveni karton.

Tri utakmice, šest golova, dva crvena kartona, jedan penal, dvije pobjede i jedan remi!

To je, u najkraćim crtama, epilog mečeva 18. kola Jelen Superlige koji su počeli u 14 časova:

Dakle, Novi Pazar - Sloboda Užice 2:1 (0:0), Donji Srem - Jagodina 1:1 (1:0) i Voždovac - Javor 1:0 (0:0).

Užičani i Ivanjičani su duele završili sa desetoricom na terenu i to su na kraju platili porazima...

Jagodina je u Pećincima umalo doživjela i treći poraz ovog proljeća, nakon što su "ćurane" nadigrali Crvena zvezda i Napredak. Ipak, tim Milana Dodića, koji je očigledno u krizi, uspio je da ne izgubi utakmicu protiv ekipe koju je pobijedio u svakoj od prethodna četiri duela.

Do boda, Jagodina je stigla sa bijele tačke i to u 89. minutu. Strijelac vodećeg gola Donjeg Srema u 35. minutu, Vladimir Nikitović, srušio je u svom šesnaestercu Aleksandra Filipovića, a precizan sa bijele tačke bio je njegov imenjak Pešić.

Njemu je to bio sedmi gol ove sezone, čime je stigao Nenada Mirosavljevića iz Čukaričkog na trećem mestu liste strelaca Superlige. Ispred je tandem Crvene zvezde Dragan Mrđa (10)/Abiola Dauda (8).

DONJI SREM - JAGODINA 1:1

U Novom Pazaru, tvrdo, jako, prljavo i neizvjesno.

Na kraju, pobjeda domaćeg tima u razmeni golova, ali tek nakon što je odbrana gostiju kiksnula u 57. minutu, a Savo Raković morao da napravi profi faul nad rezervistom Vukom Sotirovićem.

Raković je dobio direktan crveni karton, a tri minuta kasnije, Užičani su probijeni po lijevoj strani, odakle je bivši igrač Slobode sada vezista Novog Pazara, Nemanja Arsenijević, poslao preciznu loptu u sredinu, a Sotirović za 15 minuta na terenu napravio i drugu dobru stvar - dao gol.

Bio mu je to četvrti u Superligi, koji je razgalio 4.000 navijača Pazara, koji su se okupili na stadionu uprkos kiši i hladnom vremenu.

Poslije primljenog gola, svestan da je poraz blizu, trener Slobode Ljubiša Stamenković izveo je defanzivnog vezistu sa žutim kartonom Sašu Pečija i tek tada zaigrao sa dvojicom napadača, ubacivši u igru centarfora Crvene zvezde na pozajmici, Stefana Mihajlovića.

Nije prošlo mnogo, a ovaj Piskavčev hazarderski potez donio je rezultat.

Poslije samo tri minuta na terenu, Mihajlović je pokazao da ima gen centarfora! Na jednu naizgled bezopasnu loptu koju je s lijeve strane poslao Aleksandar Pejović, Mihajlović je natrčao i "probušio" Marka Šimića koji kao da nije očekivao da može da bude ugrožen - 1:1, 66. minut.

Bio je to tek drugi gol koji je Novi Pazar primio kod kuće od početka sezone.

Ipak, ovaj "egal" bio je na snazi samo do 73. minuta, kada se u strijelce upisao Edin Selimović!

On se sjajno snašao na još jedan, treći centaršut sa lijeve strane koji je doveo do trećeg gola na meču. Ovog puta, u ulozi asistenta našao se Kenan Ragipović, a Selimović je glavom pogodio donji lijevi ugao gola nemoćnog Dejana Rankovića - 2:1!

Tada je Stamenković pokušao sa još jednom ofanzivnom izmjenom, uprkos tome što je njegov tim brojčano inferioran. Ušao je Lazar Jovanović umesto Šoheija Okuna, ali Sloboda nije uspjela da stvori šansu iz koje bi možda izvukla remi.

Pobjeda tima Zorana Njeguša nad komšijama sa druge strane Zlatara i Zlatibora, prijala je cijelom gradu poslije poraza na Banjici, zbog kojeg je ekipi zaprijetio i predsjednik kluba. Do daljeg, skor ova dva kluba u Novom Pazaru biće 2-1-0 u korist domaćih (8:3), a ukupno 2-2-2 (8:8).

Novi Pazar nema poraz na svom stadionu, i dalje...

NOVI PAZAR - SLOBODA POINT 2:1

Na krovu tržnog centra na Voždovcu druga uzastopna pobjeda "zmajeva", možda vrijedna i opstanka.

Ponovo je, kao protiv OFK Beograda, bilo 1:0.

Desetoricu fudbalera Javora od 42. minuta, kada je isključen Ibrahim Valiđo, tim Zorana Milinkovića pobijedio je zahvaljujući golu Nikole Karaklajića u 79. minutu.

Ovaj pogodak mogao bi skupo, skupo da košta Ivanjičane, kojima je "fenjeraš" Rad sve bliži, a linija koja razdvaja superligaše i prvoligaše dogodine, sve je dalje.

VOŽDOVAC - JAVOR 1:0

REZULTATI 18. KOLA:

Donji Srem - Jagodina 1:1 (1:0)
/Nikitović 35 - Pešić pen 89/

Voždovac - Javor 1:0 (0:0)
/Karaklajić 79/

Novi Pazar - Sloboda 2:1 (0:0)
/Sotirović 60, Selimović 74 - Mihajlović 66/

Radnički 1923 - Partizan 0:5 (0:2)
/Malbašić 5, Škuletić 39, 90, Drinčić 58, Lazović pen 64/

Čukarički - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Mirosavljević 60/

Radnički Niš - Rad 1:1 (1:1)
/Stojanović 9' - Injac 7'/

Crvena zvezda - Napredak 4:1 (1:1)
/Pavićević 45', Dauda 73', 76', Ninković 81' p - Dimitrov 18' p/

TABELA: Crvena zvezda 41, Partizan 40, Čukarički 31, Vojvodina (-1) 28, Jagodina 28, Novi Pazar 28, Radnički Niš 26, Spartak (-1) 22, Voždovac 22, Napredak 21, Sloboda 19, Radnički Kragujevac 18, OFK Beograd 18, Donji Srem 17, Javor 16, Rad 15.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC