• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo vodi Real ka tituli

Fenomenalni Portugalac pogodio za 1:0 i asistirao kod drugog gola u pobjedi Real Madrida protiv Levantea 3:0.

Kada god je Kristijano Ronaldo postigao pogodak za Real Madrid, klub sa Santjago Bernabea nije poražen - 93 puta je pobijedio, a sedam mečeva je završeno neriješeno.

U jubilarnom 100. u kojem je Portugalac bio strijelac, ove nedelje u 27. kolu Primere, savladan je Levante 3:0.

Ono što je mnogo bitnije, Madriđani su nastavili da "melju" rivale i sigurno koračaju ka tituli. A to je ne tako davno djelovalo kao nemoguća misija.

Poslije poraza u "El klasiku", 26. oktobra u Barseloni (1:2), Real Madrid je imao osam obodova manje od najvećeg rivala.

Međutim...

Ekipa Karla Anćelotija od tog duela na Kamp Nou nije izgubila utakmicu! Vezali su 30 pobjeda u svim takmičenjima i u Primeri došli sa "minus osam" na "plus četiri".

O tituli se ponovo priča naglas, a Real bi mogao značajno da joj se približi već 23. marta, kada na svom stadionu dočekuje Barselonu, koju bi poraz u ovom kolu iod Valjadolida mogao mnogo da košta.

Naravno, kada je riječ o peharu pita se i Atletiko... Crveno-bijeli trenutno imaju samo tri boda manje od gradskog rivala, a jedan više od Katalonaca.

Što se tiče utakmice sa Levanteom, Real je od početka diktirao tempo. Poveo je golom Kristijana Ronalda u 11. minutu, poslije sjajnog udarca glavom. U 49. Marselo je duplirao prednost lijepim udarcem u dalji ugao nakon dodavanja Portugalca, a konačan rezultat postavio je Karabales nespretnom intervencijom i autogolom devet minuta prije kraja.

U međuvremenu je posao Madriđanima olakšao David Navaro, kada je u 64. minutu dobio direktan crveni karton zbog starta sa leđa na Ronalda.

Pobjeda "kraljevskog kluba" mogla je da bude i ubjedljivija da na golu gostiju nije stajao fenomenalni Kejlor Navas, golman iz Kostarike. Sa četiri odbrane u prvom poluvremenu postao je najuspješniji čuvar mreže ove sezone u Primeri (110 odbrana), a u nastavku meča je sa još nekoliko parada poboljšao učinak.

Ronaldov pogodak bio je 24 za Portugalca ove sezone u 23 utakmice španskog prvenstva, a asistencija mu je bila sedma po redu.

Forma u kojoj se nalaze zvanično najbolji fudbaler svijeta i ekipa Real Madrida, daje ima pravo na optimizam ne samo kada je u pitanju Primera, već i Liga šampiona.

Podsjetimo, Madriđani su u prvom meču osmine finala "demolirali" Šalke 6:1 u gostima.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC