• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Još malo do istorijske titule"

Juventus je sve bliži jubilarnoj 30. tituli prvaka, međutim ona bi još po nečemu mogla (ili bolje reći "će biti") posebna.

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte ocijenio je da je njegova ekipa, poslije pobjede nad Fiorentinom, došla na korak do odbrane titule prvaka Italije.

"Do kraja šampionata ostalo je još 11 kola, ali već sada smo uradili pola posla na putu ka odbrani trofeja. Brzo se približavamo cilju, ali konkurencija još nije odustala. U ovom trenutku ne razmišljamo o budućnosti, moramo da ostanemo fokusirani na sadašnjost kako bi potvrdili status šampiona", rekao je Konte za klupski sajt.

Juventus je protiv Fiorentine slavio rezultatom 1:0, što je bila 14. uzastopna pobjeda Stare dame kod kuće, čime je izjednačen rekord gradskog rivala Torina iz sezone 1975/1976. Da sve bude slađe za "bjankonere", kasnije uveče Napoli je pobijedio Romu takođe 1:0 i praktično riješio pitanje prvaka, jer sada drugoplasirana Roma zaostaje 14 bodova, mada ima utakmicu manje.

Tako Juve može ležerno da se osvrne na Evropu... "Staru damu" novi duel sa Fiorentinom očekuje već u četvrtak u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

"Neće biti teško spremiti tu utakmicu, jer ćemo koristiti iskustvo iz današnjeg meča. Očekujem veliku borbu", dodao je Konte.

Sasvim je izvjesno da će Juventus ove sezone osvojiti jubilarnu, 30. titulu prvaka države, mada će to biti 32. po redu ako pitate njegove navijače. Oni se ni dan danas nisu pomirili s činjenicom da su klubu oduzeta dva "skudeta" zbog namještanja utakmica (sezone 2004/05, 2005/06).

Prva sezona je "poništena", a u drugoj je naknadno za prvaka proglašen Inter. Juventus je, uz sve to, izbačen i u Seriju B, plus su mu bili oduzeti bodovi.

Ali, ova 30. ili 32. titula, kako god, po drugome će biti specifična. Iako je ubjedljivo najtrofejniji tim Serije A, Juve od završetka Drugog svjetskog rata nikada nije vezao tri titule u nizu. U periodu od 1931. do 1935, ovaj klub bio je pet puta uzastopno šampion, a poslije toga bi uvijek ta "treća" sezona bila baksuzna.

Ne i ove godine...
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC