• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Može li Arsenal do čuda?

"Tobdžije" su prošle sezone uspjeli da slave u Minhenu 2:0, ali je Bajern prošao zbog 3:1 u Londonu. Može li ekipa Arsena Vengera korak dalje?

Idemo dalje... Poslije dvomjesečne pauze, Liga šampiona nastavljena je u drugoj polovini februara utakmicama osmine finala.

Od utorka, 11. marta, počinje rasplet među 16 najboljih, odnosno igraju se revanši.

Prvi će se na terenu naći fudbaleri Bajern Minhena, Arsenala, Atletiko Madrida i Milana.

Bajern je u prvom meču savladao Arsenal u Londonu 2:0, međutim, aktuelni šampion Evrope neće moći opušteno da uđe u revanš.

Bavarci su prošle sezone, takođe u osmini finala, pobijedili Arsenal u gostima 3:1, ali su zatim "tobdžije" slavile 2:0 u Minhenu. Uz puno sreće Bajern je tada prošao u narednu fazu zahvaljujući golu više u gostima.

"Onaj ko bude duže čuvao loptu u svom posjedu kontrolisaće dešavanja na terenu i proći u četvrtfinale. Ako dozvolimo da to bude Arsenal, bićemo u velikom problemu", ocijenio je Pep Gvardiola.

Trener Bajerna će za razliku od prvog duela moći da računa Franka Riberija, koji se u subotu vratio na teren poslije jednomjesečne pauze i to golom u ubjedjivoj pobjedi protiv Volfsburga 6:1.

Arsenal je, takođe, imao lijepu uvertiru za ovaj meč, pošto je savladao Everton 4:1 i plasirao se u polufinale FA kupa. Ono što dodatno raduje Arsena Vengera i navijače "tobdžija" sigurno je pogodak Mesuta Ozila poslije tromjesečnog posta.

Reprezentativac Njemačke imaće i motiv više da se dokaže u Minhenu, jer u prvom meču nije iskoristio penal za svoj tim već u 8. minutu. Kasnije je na suprotnoj strani neprecizan bio i David Alaba (u 40), ali su njegovi saigrači Toni Kros i Tomas Miler uspjeli da ga "operu".

Podsjetnik za sve MONDO Fantasy igrače je da, ako ga imaju u timu, zamijene golmana Arsenala Vojceha Šćešnija, koji je u prvom meču dobio crveni karton.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC