• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Sutra prvi mečevi četvrtfinala

Tri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se od 15 časova, dok je derbi na "Grbavici" zakazan za 18 časova.

Najzanimljiviji duel ove faze takmičenja igraće se na "Grbavici", gdje će Željezničar ugostiti Sarajevo.

"Plavi" derbi dočekuju u dobrom raspoloženju, obzirom da su proteklog vikenda savladali Zrinjski (2:1) i tako sačuvali lidersku poziciju u prvenstvo, dok silno pojačan "bordo" tim nije uspio ni u drugoj utakmici ovog proljeć da upiše trijumf. Izabranici Roberta Jarnija remizirali su u "malom" gradskom derbiju protiv Olimpika 1:1.

"Sarajevo igra otvoreno, napadački, nadam se dobroj utakmici u kojoj će oba tima željeti da pobijede. Bilo bi bolje da smo se sastali u polufinalu, ali nema veze. Oni će, možda, imati imperativ jer nakon dva kiksa jednostavno moraju da se vade, dok mi možemo ući dosta trezvenije u utakmicu, jer nam je Kup ipak u drugom planu, s obzirom na to da je titula šampiona uvijek prioritet", izjavio je za "Dnevni avaz" prvotimac Željezničar Srđan Stanić.

Sarajevo ima najgori start u proljećnom dijelu prvenstva u poslijeratnom periodu. Samo bod osvojen u dva meča svakako je rezultat za brigu. Sve to, tim Roberta Jarnija pokušaće da ispravi i Kupu BiH.

"Igramo protiv ekipe koja dugo nije izgubila u Kupu i upravo zbog toga imamo još veći motiv da pobijedimo u sutrašnjoj utakmici. Kup utakmice su drugačije od prvenstvenih i od samog početka Sarajevo teži da osvoji Kup BiH. Što se pritiska tiče, on postoji. Međutim, u glavama igrača tog pritska nema. Idemo na 'Grbavicu' da pobijedimo i uradićemo sve da trijumfujemo i u prvoj i u drugoj utakmici. Pošto je derbi u pitanju, adrenalin je visok, ali vjerujemo u naš kvalitet i vjerujemo da možemo proći", rekao je Jarni, a prenosi "Oslobođenje".

U ostalim mečevima Široki Brijeg će ugostiti Olimpik, Čelik je domaćin Veležu, dok će u Bijeljini igrati Mladosti i Zrinjski. Ovi susreti počinju u 15 časova.

Revanš mečevi na programu su 26. marta (15.30, odnosno 18.30)

(MONDO, foto: FSBiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC